Μετα την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Εκστρατείας θα ακολουθήσει η δεύτερη με εκδηλωσεις που ήδη προετοιμάζονται στα Χανιά , στο Ρέθυμνο, την Κίσσαμο και την Σητεία.


ekdilwseis2015 5Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού και έχει συγκεκριμένους στόχους και ανάλογες δράσεις.
Βασικός στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίησης των παιδιών και γονέων της για την υγιάνει, γευστική και πολιτιστική άξια του ελαιολαδου εξαιτίας της παρατηρούμενης τελευταία χαλάρωσης των παραδοσιακών σχέσεων με την ελιά και το ελαιόλαδο αλλά και της συνεχώς γενικευόμενης τάσης των επιχειρήσεων εστίασης να αντικαθιστούν το ελαιόλαδο με διάφορα υποδεέστερα και επιβλαβή σπορέλαια.


Τα προγράμματα των εκδηλώσεων κάθε περιοχής που προετοιμάζονται από τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τον ΣΕΔΗΚ και τους Δήμους περιλαμβάνουν ποικίλα θεατρικά δρώμενα σχετικά με την Ελια και το Ελαιόλαδο, σύντομες εισηγήσεις για θέματα σχετικά με τις επιδράσεις του Ελαιολαδου και των σπορελαίων στην διατροφή κ.α.


Στο τέλος των εκδηλώσεων τα παιδιά συμμετέχουν σε γευσιγνωσία εδεσμάτων ελαιολάδου που παρασκευάζονται απο Ταβέρνες του Δικτύου Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολαδου «ΕλαιοΓευσιες» με μέριμνα του ΣΕΔΗΚ, αλλά παράλληλα δοκιμάζουν και ανάλογα εδέσματα που παρασκευάζονται και προσφέρονται εθελοντικά από γονείς. Στο τέλος της εκδήλωσης απονέμονται Έπαινοι στα Σχολεία που συνεργάζονται σε κάθε εκδήλωση.


Στα παιδιά που μετέχουν στις εκδηλώσεις διανέμεται δωρεάν το βιβλίο «Παιχνίδια με την Ελια» το οποιο έχει εκδώσει ο ΣΕΔΗΚ στα πλαίσια του προγράμματος, προκειμένου με την βοήθεια των εκπαιδευτικών να αξιοποιηθεί για ψυχαγωγία και ενημέρωση των παιδιών.