Οργάνωση εκδηλώσεων απο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασια με  Δήμους και Σχολεία 


Ο ΣΕΔΗΚ, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολαδου, που αποτελεί τον μοναδικό Οργανισμό Ελιάς και Ελαιολάδου στον κόσμο, προχωρεί στην υλοποίηση μιας εκστρατείας «Ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου»


ekdilwseisΣτην οργάνωση και υλοποίηση της εκστρατείας αυτής, καλεί ο ΣΕΔΗΚ τους Δήμους, τα Σχολεία, τους Εκπαιδευτικους και τους Γονείς που επιθυμούν, να συμμετασχουν, συμβάλλοντας από την πλευρά τους στην επιτυχία της όλης προσπάθειας.


Σε πρωτη φαση, οι εκδηλωσεις αυτές θα αφορουν παιδια Νηπιαγωγείου και Α΄Δημοτικου δεδομενου ότι ηδη ολοκληρωθηεκε η εκδοση του Βιβλιου «Παιγχνιδα με την Ελια» τα οποιο απευθύνεται σε παιδια της ηλικιας αυτης.
Σε δευτερη φαση και μολις ολοκληρωθεί αναλογη εκδοση για μεγαλυτερα παιδια Δημοτικου, θα οργανωθουν εκδηλωσεις και για τα παιδια της ηλικιας αυτης.


Ηδη, ο ΣΕΔΗΚ με το εγγραφο του 66/8-10-2015 προσκαλεί τους Δήμους, τα Σχολεία, τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και όποιους άλλους επιθυμούν να συνεργαστουν στην οργάνωση εκδηλωσεων για παιδια Νηπιαγωγείου και Α΄Δημοτικού, όπως απευθυνθουν στον ΣΕΔΗΚ μεσω των οικειων Δημων μεχρι 20 Οκτωβριου συμφωνα με οσα αναφερονται στο εγγραφο αυτό.


Βασικοί στόχοι και δρασεις της Εκστρατείας


gnorizo tin eliaΜε δεδομένη την συνεχή χαλάρωση των σχέσεων της νεολαίας από τις παραδοσιακές αξίες του ελαιολάδου αλλά και την συνεχώς γενικευόμενη τάση των επιχειρήσεων εστίασης να αντικαθιστούν το ελαιόλαδο με διάφορα υποδεέστερα και επιβλαβή σπορέλαια, ως κυριοι στοχοι της εκσταρατείς καθοριστηκαν:
- Η ευαισθητοποίηση της νεολαίας του νησιού για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου.

- Η προώθηση κατανάλωσης ελαιολάδου αντι σπορελαίων στις επιχειρήσεις εστίασης.
- Η βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των παιδιών και ενηλίκων μόνιμων κατοικων και τουριστών του νησιού
- Η ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στα αστικά κέντρα και στην ενδοχώρα.
- Η προτίμηση και κατανάλωση τοπικών προϊόντων και την ενίσχυσης της απασχόλησης στο νησί.
Οι κυριες δρασιεις που περιλαμβανει η εκστρατεία είναι:
(α).Έκδοση δυο βιβλίων που θα απευθύνονται το ένα σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού και το άλλο σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού
(β).Παραγωγή ψηφιακού υλικού που θα απευθύνεται σε παΐδια Δημοτικού και θα περιλαμβάνει e-book, CD και διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια
(γ) Έκδοση των βιβλίων και του ηλεκτρονικού υλικού στα Αγγλικά και διάθεση του σε παιδιά ξένων Τουριστών σε συνεργασία με Ξενοδοχεία και άλλες Τουριστικές Επιχειρησεις. (δ).Οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με Δήμους, Σχολεία και άλλους Φορείς σε διάφορα μέρη της Κρήτης

 

Προυποθεσεις Οργανωσης Εκδηλωσεων για παιδια 5-8 ετών1. Σε κάθε εκδήλωση θα πρέπει να συμμετάσχουν παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού από περισσότερα του ενός Σχολεία μαζί με τους γονείς τους. Γιαυτο σε πρώτη φάση θα οργανωθεί μια εκδήλωση κατά Δήμο, σε χώρο που να εξυπηρετεί την συμμετοχή.
2.Οι χώροι της εκδήλωσης θα πρεπει να διαθέτουν δυο αίθουσες. Μια μεγάλη (τουλάχιστο 100-150 ατόμων) και μια άλλη κατάλληλη για εστίαση, δίπλα η πολύ κοντά με την πρώτη. 3. Η οργάνωση σε κάθε Δήμο θα γίνει από τοπική Οργανωτική Επιτροπή στην οποια θα μετάσχουν εκπρόσωποι του ΣΕΔΗΚ, του οικείου Δήμου, των Εκπαιδευτικών, των Συλλόγων γονέων η άλλων φορέων που θα επιθυμούν να συνεργαστούν.
4. Οι εκδηλώσεις μπορούν να προγραμματιστούν πρωινές ώρες Σαββάτου η Κυριακής στο διάστημα από αρχές Νοέμβριου 2015 μέχρι τέλη Ιανουάριου 2016 μετά από συνεννόηση με τον ΣΕΔΗΚ ώστε να αποφευχθούν συμπτωσεις..
5.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνει: Σύντομους χαιρετισμούς, ομιλία με προβολη για τους στόχους και την υλοποίηση του προγράμματος, προβολη DVD για το Ελαιόλαδο 20-30”, παρουσίαση θεατρικών δρώμενων και παιχνιδιών από παιδιά, αξιοποίηση του περιεχομένου του βιβλίου «Παιχνίδια με την Ελια», έκθεση κατασκευών και ζωγραφικής από ομάδες παιδιών και γευσιγνωσία εδεσμάτων ελαιολαδου με επί τόπου παρασκευή η προσφορά από γονείς κλπ .
6.Οι οργανωτικές δαπάνες των εκδηλώσεων (προγράμματα, αφισών, προσκλήσεις, ταχυδρομικά, εκπαιδευτικό υλικό κ.λ.π. ) θα καλυφθούν από τον ΣΕΔΗΚ για τουλάχιστο 6 εκδηλώσεις παιδιών Νηπιαγωγείων και Α’ Δημοτικού σε όλη την Κρητη.
Σε περίπτωση περισσότερων αιτημάτων, προτεραιότητα θα δοθεί στους Δήμους οι όποιοι έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους στον ΣΕΔΗΚ μέχρι τουλάχιστο και του έτους 2014.
7. Απαραίτητη προϋπόθεση οργάνωσης εκδηλώσεων είναι η θετική βούληση και ενεργός συνεργασία των οικείων Δήμων.
8. Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι για οργάνωση εκδηλώσεων στην περιοχή τους, θα πρέπει να ορίσουν εκπρόσωπο τους στην Οργανωτική Επιτροπή το αργότερο μέχρι 20 Οκτώβρίου 2015 και να στείλουν το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνα, e-mail) στο φαξ 28210-50818 η στο e-mail: info@ sedik.gr .