Έκδοση βιβλίων και ψηφιακών παιγνιδιών για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Αναζητούνται προσφορές από ενδιαφερόμενους

Γράφει ο Ν.Μιχελάκης*

 

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης της νεολαίας για τις αξίες που αντιπροσωπεύουν η Ελια και το Ελαιόλαδο για τις ελαιοπαραγωγικές και καταναλώτριες χώρες, οργανώνει ο ΣΕΔΗΚ στην Κρητη σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολαδου.

 

gamesΗ εκστρατεία αυτή η οποία θα διαρκέσει από 8 μήνες (από 1-7-15 έως 31-3-16), θα περιλάβει διάφορες δράσεις η οργάνωση των όποιων άρχισε ήδη μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΔΗΚ για την αναζήτηση προσφορών για την εκδοση βιβλίων και παραγωγή ψηφιακού υλικού για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.


Βασικός στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των γονέων τους για την σημαντική περιβαλλοντική και ιστορική άξια της Ελιάς και την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική άξια του ελαιολαδου.

 

Ο στόχος αυτός θα επιδιωχθεί με μια σειρά δράσεων που θα περιλαμβάνουν:

 

gnorizo tin elia

(α).Έκδοση δυο βιβλίων που θα απευθύνονται το ένα σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού και το άλλο σε παιδιά Δημοτικού
(β).Παραγωγή ψηφιακού υλικού που θα απευθύνεται σε παΐδια Δημοτικού και θα περιλαμβάνει e-book, CD και διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια
(γ).Οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με Δήμους, Σχολεία και άλλους Φορείς σε διάφορα μέρη της Κρήτης στα πλαίσια των οποίων θα παρουσιαστούν και θα διανεμηθούν δωρεάν τα βιβλία και το ηλεκτρονικό υλικό μαζί με άλλα δρώμενα στα οποια θα συμμετάσχουν παΐδια και γονείς.
(δ) Έκδοση των βιβλίων και του ηλεκτρονικού υλικού στα Αγγλικά και διάθεση του σε παιδιά ξένων Τουριστών σε συνεργασία με Ξενοδοχεία και άλλες Τουριστικές Επιχειρησεις.
Το βιβλίο για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού θα προσφέρει στα παιδιά δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση με απαντήσεις σε ερωτήσεις, χρωματισμό σκίτσων, και διάφορα παιχνίδια κλπ που θα αναφέρονται στην Ελια και το ελαιόλαδο


Το βιβλίο για παιδιά Δημοτικού θα αναφέρεται:


-Στην διαδρομή της ελιάς στην μυθολογία, ιστορία, πολιτισμό, αθλητισμό, θρησκεία και παραδόσεις
-Στις χρήσεις του ελαιολαδου στην λατρεία, τον καλλωπισμό, τον φωτισμό, την θρησκεία, τον αθλητισμό, την διατροφή κ.λ.π
- Στην ιδιαίτερη, γευστική, υγιεινή και διατροφική αξία του ελαιολαδου και την υπεροχή του από άλλα ζωικά και φυτικά λιπαρά στην πρόληψη ασθενειών, την διατροφή παιδιών, ηλικιωμένων, αθλητών και άλλων ειδικών κατηγοριών του πληθυσμού


Οι προδιαγραφές για την δημιουργία των βιβλίων (συγγραφή, εικονογράφηση, στοιχειοθεσία και μετάφραση) καθώς και οι προδιαγραφές για την εκτύπωση κάθε βιβλίου χωριστά έχουν ήδη αναρτηθεί στην «Διαύγεια» της Ιστοσελίδας www.sedik.gr από όπου μπορούν να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Διευκρινήσεις δίδοντα μόνο σε ερωτήματα που υποβάλλονται γραπτά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

*Ο Δρ. Νίκος Μιχελάκης, είναι Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ και πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ και μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά από άδεια του ίδιου. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.