ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - 22.05.2015

Αύξηση των κονδυλίων για την δακοκτονία στον Νομό Χανίων αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έπειτα από συνάντησή του με τους βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και Βάλια Βαγιωνάκη και σε συνεννόηση με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.


dakoktonia4Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Πολάκη για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στην συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από το νέο καθεστώς επιδοτήσεων και την χρηματοδότηση για την δακοκτονία. Ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε να επισκευτεί τα Χανιά τον Ιούνιο για να έρθει σε άμεση επαφή με τους φορείς των αγροτών προκειμένου να εξεταστούν από κοινού επωφελείς λύσεις τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για την ελαιοκαλλιέργεια και την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.)». Ακόμα στην ανακοίνωση τονίζεται:


«Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Δακοκτονίας για το έτος 2015 και αφού έλαβε υπ’ όψιν του την άποψη των Βουλευτών για την άνιση κατανομή των κονδυλίων, αποφασίστηκε η επιπλέον χρηματοδότηση του Νομού Χανίων με 300.000 ευρώ, τα οποία και άμεσα θα εκταμιευτούν. Συγκεκριμένα, 200.000 τον Μάιο και 100.000 τον Ιούνιο. Με την αναπροσαρμογή αυτή το ποσόν που θα διατεθεί για την Δακοκτονία στα Χανιά, ανέρχεται σε 1.971,185 Ευρώ, έναντι του ποσού των 1.323.712 που δαπανήθηκε το 2014.


Οι βουλευτές, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την έκβαση της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό».