Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των δυο μεγαλύτερων παγκόσμιων διαγωνισμών ποιότητας Ελαιόλαδου που οργανώνονται κάθε χρόνο στην Μαδρίτη ο ένας και στην Νέα Υόρκη ο άλλος.


ny-solinasΒασική διαφορά των δύο είναι ότι ο πρώτος που οργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου αφορά ελαιόλαδο χύμα συγκεκριμένων παραγωγών και περιοχών ενώ ο δεύτερος που οργανώνεται από την Διαδικτυακή Πύλη Oliveoiltimes των ΗΠΑ, αφόρα ελαιόλαδο τυποποιημένο συγκεκριμένων τυποποιητών.


Ωστόσο, τα αποτελέσματα και των δυο διαγωνισμών, όπως δημοσιοποιήθηκαν από τους Οργανωτές τους συνολικά, δυστυχώς δημιουργούν πολλές απορίες και ερωτηματικά που ασφαλώς πρεπει να προβληματίσουν και τους ιδίους αλλά και τους διαγωνιζόμενους σε όλες τις παραγωγικές χώρες.


Σοβαρός όμως προβληματισμός πρεπει να υπάρξει ειδικά για τις συμμετοχές αλλά και τις βραβεύσεις που επιτυγχάνονται από την χώρα μας η οποια ενώ θεωρείται ότι έχει το υψηλότερο μέσο ποιοτικό επίπεδο στον κόσμο τελικά στους διεθνείς διαγωνισμούς καταφέρνει να έρχεται τέταρτη και «καταϊδρωμένη».