Σχεδιάζεται η οργάνωση Ενημερωτικής –Επιχειρηματικής Συνάντησης στην Κρήτη

 

Μια πρώτη συνάντηση συνεργασίας μεταξύ ΣΕΔΗΚ και Ελληνο-Κινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε προχθές ( 9-3-2015 ) στα Γραφεία του ΣΕΔΗΚ στα Χανιά. Στην συνάντηση αυτή από πλευράς ΣΕΔΗΚ μετείχαν ο Επιστημονικός Σύμβουλος Δρ. Νίκος Μιχελάκης και ο Οικονομικός Υπεύθυνος του Δ.Σ. του ΣΕΔΗΚ κ. Ευτύχης Κονταξάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων ενώ το Ελληνο-Κινεζικό Ινστιτούτο εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ελεάννα Νεστορίδη.

 

DSC 0103

Κατά την διάρκεια της συνάντησης από πλευράς ΣΕΔΗΚ παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και τα προβλήματα του τομέα ελαιολάδου της Κρήτης και παράλληλα έγιναν σχετικές προτάσεις γι

α την προώθηση εξαγωγής ελαιολάδου στην Κίνα. Από πλευράς Ινστιτούτου αναλύθηκε ο ρόλος και οι δυνατότητες του για προώθηση συνεργασιών μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών επιχειρήσεων. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον προγραμματισμό μιας σειράς προωθητικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων σε πρώτη φάση εξετάστηκε η οργάνωση στην Κρητη μιας Ενημερωτικής –Επιχειρηματικής Συνάντησης μεταξύ Κινεζικών και Κρητικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολαδου.


Στα πλαίσια της συνάντησης αυτή η οποια θα έχει διάρκεια 2-3 ημερών εξετάζεται η δυνατότητα να οργανωθούν μια σειρά από ενημερωτικές –επιχειρηματικές δράσεις όπως:


1.Ενημερωτικη ημερίδα στην οποια θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για την κατάσταση και τις εξαγωγικές δυνατότητες του ελαιοκομικού τομέα της Κρήτης και για την κατάσταση της Κινέζικης αγοράς από πλευράς απορρόφησης ελαιοκομικών προϊόντων


2. Έκθεση συσκευασιών ελαιολάδου από πλευράς Επιχειρήσεων της Κρήτης και κατ ιδίαν επαφές και συμφωνίες μεταξύ  Κρητικων Επιχειρησεων Εκθετών και  Κινέζων Επιχειρηματιιών.   


3. Επισκέψεις Κινέζων επιχειρηματιών σε ελαιοκομικά αξιοθέατα και Ελαιοκομικές Επιχειρήσεις της Κρήτης


Οπωσδήποτε, για την  ληψη οριστικής απόφασης της πργανωσης μια τετοιας συνάντησης, σοβαρό ρόλo θα παίξει  η βούληση των Κρητικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν πράγμα για το οποίο ο ΣΕΔΗΚ αναμένει  εκδηλωσεις  ενδιαφέροντος  και  προτάσεις απο την πλευρα τους.