Το Συμβούλιο Ελαιοκομίας της Καλιφόρνιας (COOC) προβλέπει μια παραγωγή ρεκόρ των 15,1 εκατομμύριων λίτρων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην Καλιφόρνια για την περίοδο 2015 /16, σε σύγκριση με τα 9.080.000 λίτρα της προηγούμενης περιόδου.


california coocΣε δήλωσή του, το Συμβούλιο επισημαίνει ότι η αύξηση αυτή σηματοδοτεί μια χρονιά ρεκόρ για την «ανάπτυξη» της βιομηχανίας ελαιολάδου στην Καλιφόρνιας και ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα έτη.


Από τον Ιανουάριο του 2015, η Καλιφόρνια έχει περισσότερα από 141.000 στρώματα ελιάς για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και πάνω από 400 αγρότες. Κατά την εκτίμηση του COOC αλλά 14.040 στρέμματα θα φυτεύονται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια μέχρι το 2020. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι περισσότερες από 75.


Οι ελιές στην Καλιφόρνια φέτος, όπως παρατήρησε η Patricia Darragh, εκτελεστικός διευθυντής του Φορέα, ευτυχώς, άντεξαν στην ξηρασία και δεν έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη εγχώρια και διεθνή ζήτηση πιστοποιημένου έξτρα παρθένο ελαιόλαδου».


Το Συμβούλιο Ελαιολάδου της Καλιφόρνιας (COOC) είναι μια επαγγελματική ένωση της οποίας η αποστολή επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση της κατανάλωσης του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Καλιφόρνια μέσω της εκπαίδευσης, προβολής και επικοινωνίας.


Το COOC υπενθύμισε ότι από το 1998 προσφέρει μια σφραγίδα πιστοποίησης που προωθεί υψηλά πρότυπα ποιότητας. Για την πιστοποίηση αυτή, τα έλαια αξιολογούνται για τα χημικά και οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά και μόνο όσα πληρούν αυτές τις «αυστηρές» απαιτήσεις πιστοποιούνται με την ετικέτα η οποία για τους καταναλωτές και το λιανικό αλλάζει όνομα και σφραγίδα κάθε έτος.


«Είμαστε δεσμευμένοι, ισχυρίστηκε η κ. Darragh, να διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας μέσω του προγράμματος πιστοποίησης μας το οποιο παρέχει σαφέστερες πληροφορίες στους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές που αναζητούν το καλύτερο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο της Καλιφόρνιας,".