Μπορεί να μειώσει έως και 40% τις πιθανότητες να αναπτυχθεί η νόσος.


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ισπανική Εταιρεία Γενικής Παθολογίας (ΗΜΙ) στο 9ο Συνέδριο για το « Διαβήτη και την Παχυσαρκία» η Μεσογειακή Διατροφή αποτελει ένα παράγοντα πρόληψη των δύο ασθενειών και μπορεί να μειώσει έως και 40% τις πιθανότητες να αναπτυχθεί διαβήτης.


diatrofi2015Όπως δηλώνει ο συντονιστής του Ομίλου για το «Διαβήτη και την Παχυσαρκία « Δρ Francisco Javier «η σωματική άσκηση και μια διατροφή που περιλαμβάνει υψηλή κατανάλωση ψαριών, φρούτων και λαχανικών, μαζί με λιπαρά και αντιοξειδωτικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς και μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη που σχετίζεται με την παχυσαρκία. »


Η μελέτη PREDIMED τονίζει ότι ο διαβήτης και η παχυσαρκία είναι δύο από τις σημαντικότερες ασθένειες στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, οι οποίες σημειώνουν μια σταθερή αύξηση. Στην πραγματικότητα, η συχνότητα εμφάνισης Παχυσαρκίας στην Ισπανία είναι 26% και του Διαβήτη περίπου 12%, και στις μισές περιπτώσεις εν αγνοία των ασθενών.


Η κλινική αυτή έρευνα, η οποία έγινε στην Ισπανία, καταδεικνύει τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής που δεν σχετίζεται μόνο με διαβήτη, αλλά και με άλλες παθολογικές καταστάσεις.