Η ελιά, ήταν στο επίκεντρο της τελευταίας έκθεσης του Ιταλού καλλιτέχνη Valerio Marini, με τον εύστοχο τίτλο "Ερωτικό Ελαιόλαδο".
Η έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Τροφίμων στο Olio Officina στο Μιλάνο στις 22 - 24 Ιανουαρίου 2015, διοργανώθηκε από τον δημοσιογράφο Luigi Caricato και ήταν αφιερωμένη στην εξύμνηση και την προώθηση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
Η εκθεση συμφωνα με την Αμερικανική ιστοσελιδα Olive Oil Times, επινοεί κάθε δυνατό τρόπο για να προσδώσει ένα αισθησιακό υπονοούμενο στην ελιά. Για τον Marini , από το δέντρο έως τον καρπό και το λάδι που παράγει, όλα εμπίπτουν στην κατηγορία της αποπλάνησης
Ο Marini οδηγεί τη φαντασία στον συσχετισμό του ελαιολαδου με τον ερωτισμό και όπως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης, με απλά υπονοούμενα και δελεαστικές προκλήσεις βοηθά τον επισκεπτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τη σχέση αυτή. Και οι επιλογές δεν έχουν τέλος…
Ο Valerio Marini, γεννημένος το 1950 στην Gallarate, κοντά στο Vareze , θεωρεί τον εαυτό του γελοιογράφο-εικονογράφο. Αφού εργάστηκε ως σκιτσογράφος για το Il Giornale μέχρι το 1994, στη συνέχεια, για την Italia Oggi και La Gazzetta dello Sport και πολλά άλλα έντυπα, συνεργάζεται με την Olio Officina από τότε που ξεκίνησε, το 2010.
Η εφευρετικότητα του Valeriο Manini αιχμαλωτίζει την προσοχή με υποβλητικές εικόνες που περιέχουν ανεπαίσθητες ενδείξεις, όπως η χρήση του σχήματος του παραδοσιακού μπλε ποτηριού γευσιγνωσίας λαδιού και η μεταμόρφωσή του σε γυναικείους γλουτούς. Το συγκεκριμένο έργο ταιριάζει απόλυτα με το σλόγκαν του για την έκθεση «Το ελαιόλαδο τρέφει τον Έρωτά μας". Σε ένα άλλο ευφυές έργο του Marini, το οποίο θα βρίσκεται στην έκθεση, παρουσιάζονται γυναικεία εσώρουχα απλωμένα σε σχοινί του οποίου οι άκρες είναι δεμένες στα κλαδιά δύο ελαιόδεντρων.
Στη δεύτερη Olio Officina, το 2013, ο Marini παρουσίασε εικόνες που εξυμνούσαν τον Έρωτα. Τώρα, στην τέταρτη έκθεση, με τίτλο «Το ελαιόλαδο τρέφει τον Έρωτά μας" , προσφέρει πιο αισθησιακές απεικονίσεις. Στο περιοδικό Olio Officina έχουν δημοσιευθεί δύο σκίτσα του καλλιτέχνη, με τη φράση: «Βρισκόμαστε μόλις στα προκαταρτικά ...» αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε για τη συνέχεια.