Παρουσιάζεται στην διεθνή έκθεση Τουρισμού Fitur 2018


Πρόγραμμα του για ανάπτυξη του τουρισμού της ελιάς, πρόκειται να παρουσιάσει στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση Τουρισμού Fitur 2018, το Ίδρυμα Juan Ramón Guillén


Σύμφωνα με τον ο Álvaro Guillén, εκπρόσωπο του ιδρύματος, η έκθεση αυτή είναι ο καλύτερο τρόπος γνωστοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος μια και ο ελαιώνας αποτελεί μέρος της ταυτότητας της Ανδαλουσίας.


ekthesi futirΤο πρόγραμμα τουρισμού ελιάς του Ιδρύματος Juan Ramón Guillén περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο κτήμα Guzmán, του οποίου η ελαιοπαραγωγική δραστηριότητα χρονολογείται στον 16ο αιώνα, περίοδος κατά την οποία ο Hernando, γιος του Χριστόφορου Κολόμβου, ήταν υπεύθυνος για την εκμετάλλευση του κτήματος.


Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι επισκέπτες ενημερώνονται για την εξέλιξη της διαδικασίας της παραγωγής ελαιολάδου καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων και επισκέπτονται το ελαιοτριβείο του 17ου αιώνα το οποίο έχει αποκατασταθεί πλήρως.


Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν σε ελαιώνα με 150 ποικιλίες ελαιοδέντρων από 13 διαφορετικές χώρες και να λάβουν μέρος σε γευσιγνωσία έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξηγήσουν τις διαφορές μεταξύ των ποικιλιών και θα τονίσουν τη σημασία του να μπορεί κανείς να εκτιμήσει αυτό το προϊόν του τόπου του.


Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στους στόχους του ιδρύματος για διάδοση όλων εκείνων των στοιχείων που συνδέονται με την παράδοση και την ιστορία του ελαιώνα της Ανδαλουσίας. Πρόκειται για μία δραστηριότητα σε αρχικό στάδιο και είναι σημαντικό να τεθούν σωστά οι βάσεις για μίας ποιοτικής εμπειρίας που θα μεταδίδει σωστά τη σημασία της κουλτούρας του ελαιολάδου.


Πηγη OLIMERCA-