Για πρώτη φορά εστιατόριο στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας αποκτά το σήμα ποιότητας MedDiet. Το εστιατόριο Aurum Gastrobar γίνεται το πρώτο εστιατόριο στην επαρχία της Καστίλλης-Λα Μάντσα που αξιοποιεί τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με ένδειξη ΠΟΠ La Alcarria και λαμβάνει την αναγνώριση αυτή.


ispania metdiet awardΣτο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MedDiet, εστιατόρια τα οποία προσφέρουν πιάτα με χαρακτηριστικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής, όπως το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια ή το κρασί, αποκτούν το σήμα ποιότητας MedDiet. Ο σύμβουλος Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακή Διατροφή, Francisco Martínez Arroyo, παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου το πιστοποιητικό «Μεσογειακή Διατροφή» και δήλωσε πως αποτελεί αναφορά στον μεσογειακό τρόπο ζωής και διατροφής.


Ο Arroyo αναφέρθηκε στη σταδιακή πρόοδο που σημειώνεται στην Καστίλλη-Λα Μάντσα όσον αφορά τη διάδοση της μεσογειακής διατροφής και στη συμβολή των ξενοδοχείων, των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων και των προϊόντων σήμανσης στην προσπάθεια αυτή. «Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τη γεωργία με τη γαστρονομία μέσω της προώθησης των προϊόντων με τη σήμανση «Castilla-La Mancha», δηλαδή προϊόντων που φέρουν ονομασία προέλευσης ή γεωγραφική ένδειξη σαν συνώνυμο ποιότητας.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροδιατροφικών Βιομηχανιών και Συνεταιρισμών της Ισπανίας.