Χρήσιμος οδηγός το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ

Γράφει ο Νίκος Μιχελάκης*


Σε συνεχή αγώνα με όπλο διάφορες φημολογίες φαίνεται ότι έχουν επιδοθεί διάφοροι ασχολούμενοι με την αλυσίδα διακίνησης και εμπορίας ελαιολαδου, εντός και εκτός Ελλάδας , προκειμένου να εξασφαλίσουν το δυσεύρετο φέτος ελαιόλαδο, με όσο γίνεται χαμηλότερες τιμές.


233Άλλοι λένε ότι οι τιμές πέφτουν και πουλήστε, άλλοι λένε μην πουλάτε γιατί οι τιμές θα αυξηθούν!. Που είναι άραγε η αλήθεια; Είναι φανερό πως κάνεις δεν μπορεί να την μαντεύσει με σιγουριά και τα εκάστοτε λεγόμενα στοχεύουν μάλλον στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων εκείνων που διατυπώνουν τις προβλέψεις παρά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των παραγωγών!


Γιαυτο οι παραγωγοί, καλό είναι να βγάζουν τα συμπεράσματα τους βασιζόμενοι όχι σε φημολογίες και εικασίες, αλλά σε επισημα στοιχεία και επώνυμες τιμές. Και σε αυτό, μπορει να βοηθήσει σημαντικα, εβδομαδιαίο Δελτίο τιμών του ΣΕΔΗΚ (www.sedik.gr ), το οποιο θα συνεχιστεί, παρά το ότι δεν φαίνεται να το συμπαθούν κάποιοι!
Πάντως οι τιμές αυτή την εβδομάδα (2-9/11) κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα της προηγούμενης, και κυμάνθηκαν τους 0,3ο στην Κρητη και Πελοπόννησο στα 2,90-3,05, στην Ισπανία από 2,70 -3,30 και στην Ιταλία (την εβδομάδα 24-30/11) στα 5,70 €/κ

*Ο Δρ. Νίκος Μιχελάκης, που είναι Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ και πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων, δηλωνει ότι τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Η αναδημοσίευση τους επιτρέπεται μετα απο άδεια του ίδιου. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.