Γράφει ο Ν. Μιχελάκης*

euroΕγινε γνωστο οτι, με Κανονισμό που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιτρέπει στα Κράτη Μέλη της ΕΕ την επιστροφή στους αγρότες δικαιούχους ενισχύσεων από την 1η Δεκεμβρίου 2014 ποσού, συνολικά 868 εκατ. ευρω.
Το ποσό αυτό κατακρατήθηκε ήδη, ενώ δεν ηταν απαραίτητο, κατα το 2014, για να αποτελέσει αποθεματικό κρίσης για τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν, μετά τον Αύγουστο, λογω του Ρώσικου εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της ΕΕ. Τελικά όμως, το ποσο δεν χρησιμοποιήθηκε αφού αποφασίστηκε τα μέτρα αυτά να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του 2015.
Καίτοι δεν έχει διευκρινιστεί αν προκειται για το 8,5% της δημοσιονομικής πειθαρχίας το οποιο παρακρατήθηκε ήδη από τα ποσά της πρώτης δόσης των ενισχύσεων που ήδη πληρώθηκαν, οι αγρότες μπορούν να ευελπιστούν ότι κάτι μπορούν να λάβουν παραπάνω στην δεύτερη δόση. Ιδωμένη!

*Ο Δρ. Νίκος Μιχελάκης, που είναι Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ και πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων, δηλωνει ότι τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Η αναδημοσίευση τους επιτρέπεται μετα απο άδεια του ίδιου. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.