Περιορισμένες οι προσβολές απο Καλόκορη αλλά σοβαρός ο κίνδυνος απο τον Δάκο!
Κρίσιμο σημείο η έγκαιρη έναρξη της Δακοκτονίας
Μετά την περσινή καταστροφή της καρποφορίας τα λιόδεντρα της Κρήτης σε μια προσπάθεια τους να αποζημιώσουν αυτά, τους μη αποζημιωθέντες απο τον ΕΛΓΑ παραγωγούς, δείχνουν φέτος να προετοιμάζουν μια αρκετά πλούσια καρποφορία που μέχρι σήμερα εξελίσσεται αρκετά ομαλά.

anthoforia.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες απο διάφορες περιοχές του νησιού, η καρπόδεση ολοκληρώθηκε σχεδόν παντού ικανοποιητικά. Υπήρξαν βέβαια μερικές περιοχές, ιδίως στην Δυτική Κρήτη, όπου παρουσιάστηκαν έντονες προσβολές απο Καλόκορη αλλά η έκταση τους ηταν σχετικά περιορισμένη.

Έτσι, εκτός απρόοπτου και υπό την προϋπόθεση ότι, η Δακοκτονία θα εφαρμοστεί φέτος έγκαιρα και σωστά, η σοδειά πρέπει να εξελιχθεί καλά μέχρι τέλους και έτσι θα έχουμε μια αρκετά μεγάλη παραγωγή που εκτιμάται να φθίση πάνω από τον μέσο όρο των 100.000 τόνων που έχουμε στο νησί τα τελευταία χρόνια.
 
Βέβαια θα πρεπει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση προβλημάτων η καθυστερήσεων της δακοκτονίας, πράγματα που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί θα πρεπει να επαγρυπνούν, αλλά να μην πανικοβάλλονται και να καταφεύγουν σε ψεκασμούς κάλυψης αν δεν συμβουλευτούν τις Δ/νσεις Αγροτικής Αναπτυξης οι οποιες απο την πλευρά τους θα πρεπει κατά καιρούς να εκδίδουν σχετικές ανακοινώσεις.