Ο  ΕΦΕΤ  ζήτησε  την απόσυρση  και  μή  κατανάλωσή τους  και αρχισε διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων 
 Την  διακίνηση ηλιελαίων τεχνητά χρωματισμένων  που έφεραν  την ένδειξη «ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ», διαπίστωσε πρόσφατα ο ΕΦΕΤ και ζήτησε την απόσυρση και μη κατανάλωση τους.
 Τους  ελεγχους  δενέργησε  η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο  των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β” Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :
meigmata.pngΑ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΦΡΥΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Γ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Δ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΔΑΦΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω νοθευμένα, μη κανονικά και μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

 Υπόψη οτι  παρόμοια   περίπτωση  ειχε  αποκαλυφθεί και το 2012 απο τον ΕΦΕΤ  και   ειχε δημοσιευτει σε πολλα ΜΜΕ και στην ιστοσελιδα αυτη, πραγμα που δειχνει οτι οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν.   Σχετικα μπορειτε να διαβάσετε  στην ανάρτηση  : Αποκάλυψη απάτης εμπορίας ηλιελαίου ...