Συνάντηση Συλλόγου Ελαιοτριβέων Χανίων και ΣΕΔΗΚ
Στόχος η ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα ποιότητας ελαιολάδου, διαχείρισης ελαιοπυρήνας και απόβλητων
Γράφει ο  Νίκος Μιχελάκης*
silogos-elaiotrivewn.jpg
Επίσκεψη στα Γραφεία του ΣΕΔΗΚ στα Χανιά πραγματοποίησαν χθες (20/3) Μέλη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ελαιοτριβέων Χανίων (ΣΙΕΧ)
και προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά και τον τομέα του ελαιολαδου γενικότερα.
Βασικα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση ήταν:

  • Ρόλος και προβλήματα των ελαιουργείων σήμερα.
  • Τρόποι και μέσα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολαδου
  • Προβλήματα διαθεσης του ελαιοπυρήνα ελαιοτριβείων 3 και 2 φάσεων στα Πυρηνελαιουργεία η άλλες χρήσεις
  • Προβλήματα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων των ελαιοτριβείων.

Σε επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε να συζητηθούν θέματα σχετικά με τον ρόλο των ελαιοτριβείων στην εμπορία του ελαιολαδου και την εμπλοκή τους σε άλλες διαδικασίες όπως η είσπραξη Δακοκτονίας, η έκδοση τιμολογίων για επιστροφή ΦΠΑ κλπ
Στην συνάντηση μετείχαν τα Μέλη του ΔΣ κ.κ. Φρατζεσκάκης Ιωαν.(Πρόεδρος), Μπασάκης Χαρ.(Αντιπρόεδρος), Λαγουδάκης Κων.(Γεν. Γραμματέας) ,. Γαλανός Κων. (Ταμίας) και Δημητριάδης Παναγ. ( Έφορος) .
Κατά την συνάντηση ο Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ κ. Νικ. Μιχελακης αφού ευχαρίστησε τα Μέλη του ΔΣ για την πρόθεση τους να συναντήσουν τον ΣΕΔΗΚ, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη μιας παραπέρα συνεργασίας μεταξύ Συλλόγου και ΣΕΔΗΚ θα αποφέρει αμοιβαία ωφέλη και για τις δυο πλευρές αλλά και για τους ελαιοπαραγωγούς.
Παράλληλα ενημέρωσε τα Μέλη του ΔΣ ότι ήδη στα πλαίσια προγράμματος Ο ΣΕΔΗΚ έχει εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Οδηγός Ορθής Λειτουργίας Ελαιοτριβείων» ένα αριθμό αντίτυπων του όποιου προσφέρει στον Σύλλογο για να τον διαθέσει δωρεάν στα Μελή του.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φρατζεσκάκης ανάφερε ότι το νεοσύστατο ΔΣ είναι αποφασισμένο να δραστηριοποιήσει τον Φορέα και ότι έχει ήδη σχεδιάσει πρόγραμμα προσωπικών επαφών με όλα τα Μέλη του Συλλόγου αλλά και τους Φορείς που εμπλέκονται με τα θέματα ελαιοτριβείων.

*Ο Δρ. Νίκος Μιχελάκης, που είναι  Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ και πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων, διευκρινίζει ότι τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και   δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Η αναδημοσιευση των αρθρων του   υπαγεται σε πνευματικα διακιωματα και  επιτρέπεται μόνο μετα απο άδεια του ιδιου. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)