Άνοιξε για τρίτη χρόνια ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας ελαιολαδου που γίνεται στην Νέα Υόρκη και ήδη αρκετοί παραγωγοί και έμποροι από διαφορές περιοχές ετοιμάζονται να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.


diagonismos-nyΟ Διαγωνισμός αυτός, που θα πραγματοποιηθεί από 14 με 16 Απρίλιου 2015, παρά τα σχόλια που υπήρξαν τα περασμένα χρόνια, συγκεντρώνει ενδιαφέρον, λογω του ότι οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη εισαγωγής ελαιολάδου χώρα στον κόσμο.


Κατά τους διοργανωτές, στον ερχόμενο διαγωνισμό, αναμένονται περισσότερες από 700 συμμετοχές από 25 χώρες, ενώ τον περσινό , απονεμήθηκε ο τίτλος «Καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο» σε 254 ελαιόλαδα.


Η επιλογή των νικητών έγινε από μια διεθνή ομάδα έμπειρων κριτών και η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο. Λεπτομέρειες των βραβευμένων ελαιόλαδων υπάρχουν στην ιστοσελίδα bestoliveoils.com .


Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του 2015 παραγωγοί, εισαγωγείς και έμποροι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους , απευθείας στην νέα σύνδεση Producer Tools της ιστοσελίδας του NYIOOC.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την δ/νση nyoliveoil.com .