Το Συμβούλιο Γεωργικών Ερευνών του Πακιστάν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 υπέγραψε Mνημόνιο συνεργασίας  με δύο ιδιωτικές εταιρείες,  μεσάζοντες των αγροτών,  που προωθούν τα ελαιοκομικά προϊόντα στο Πακιστάν 
Θ3 Ελιες στο ΠακιστανΤο Συμβούλιο ενισχύει και προωθεί την ελαιοκαλλιέργεια και τα ελαιοκομικά προϊόντα μέσω ενός προγράμματος για την προώθηση της ελαιοκομίας. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο μνημόνιο συνεργασίας είναι η M/s Eastern Marketing Services (Olive-Pakistan) Lahore και η M/s Unique Value (Private) Limited Chakwal.
Η συμφωνία υπογράφθηκε για να βοηθήσουν τους αγρότες στη διάθεση των προϊόντων και για την έγκαιρη μεταποίηση του σε έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Και οι δύο πλευρές θα συμβάλουν στην προώθηση της ελαιοκαλλιεργειας  καθώς και στην επέκταση της χρήσης του ελαιολάδου και άλλων υποπροϊόντων προστιθέμενης αξίας οπως του ελαιοπυρήνα κλπ.
Στα  πλαισα αυτού του Μνημονίου συνεργασίας, τα ελαιοκομικά προϊόντα θα πωλούνται με το λογότυπο του Συμβουλίου Γεωργικών Ερευνών του Πακιστάν (PARC)  σε κοινοπραξία με τις προαναφερθεισες εταιρείες. Τα προϊόντα επίσης θα είναι διαθέσιμα από τα καταστήματα λιανικής πώλησης της Αγροτεχνικής Εταιρείας του Συμβουλίου Γεωργικών Ερευνών του Πακιστάν (PARC).
Το Συμβούλιο Γεωργικών Ερευνών του Πακιστάν (PARC) θα διευκολύνει και τις δύο εταιρείες στην αγορά του προϊόντος και στη διατήρηση και τον έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος. Τέλος, οι δύο εταιρείες θα καταθέτουν επίσης 5% του εισοδήματός τους στο λογαριασμό του «Προγράμματος για την προώθηση της ελαιοκομίας», ως οικονομικό όφελος για τον οργανισμό.