Εκδηλώσεις και Διαγωνισμοί
για το Ελαιόλαδο και την Διατροφή
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την προώθηση του ελαιολάδου και την διάδοση του στις επιχειρήσεις εστίασης στην Κύπρο, που οργανώθηκαν απο το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου σε συνεργασία με τον ΣΕΔΗΚ, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις και διekdilwsi-skarinou.jpgαγωνισμοί Πέμπτη 21-11-13 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, στη Σκαρίνου και την Παρασκευη 22-11-13 στο Ξενοδοχείο «Ρόδον» στον Αγρό.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με χαιρετισμούς των τοπικών Επαρχιακών Λειτουργών του Υπουργείου Γεωργίας και συνεχίστηκαν με εισηγήσεις τις οποίες παρουσίασαν στη Σκαρίνου η Διατροφολόγος κ. Σταύρη Καουράνη, ο Σεφ κ. Σάββας Σάββα και στον Αγρό η Διαιτολόγος Δρ. Ελένη Ανδρέου και ο Σεφ κ. Ανδρέας Κάσσινος.
Και στις δυο αυτές εκδηλώσεις χαιρετισμούς απεύθυναν από πλευράς Κρήτης οι Αντιδήμαρχοι Μέλη του ΔΣ του ΣΕΔΗΚ κ.κ. Στέλιος Μιχελακης (Δ. Βάμμου) και Ευαγ. Πρωτογεράκης (Δ. Φαιστού) ενώ σχετικές εισηγήσεις έκαναν οι Νίκος Μιχελακης και Οθωνας Χριστουλάκης.
Και στις δυο εκδηλώσεις έγινε επίδειξη και αξιολόγηση παραδοσιακών πιάτων που παρουσίασαν οικοκυρές των περιοχών και βράβευση των καλυτέρων.
’ 3a-kipros-faghto.jpg ’ 3kipros-faghto.jpg ’ 3fkipros-faghto.jpg
’  ’  ’ 

Ακολούθησε επίσκεψη στον πρωτότυπο παραδοσιακό πολυχώρο «Κτήμα Γεωργιάδη» που περιλαμβάνει σειρά από εκθετήρια με παραδοσιακά εργαλεία, εγκαταστάσεις εξαγωγής ελαιολαδου σύγχρονο συσκευαστήριο ελαιολαδου, σαπωνοποιείο κ.α

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύων
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικτύων «ΕλαιοΓευσίες» που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια του έργου ΑΠΠΕΕ στην Κρήτη και Κύπρο.’ ’ sinantisi-sintonistikis.jpg
Θέματα της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση των ιδρυτικών διαδικασιών και των ελέγχων για την παροχή πιστοποιήσεων του Δικτύου της Κύπρου καθώς και η δρομολόγηση των ενημερωτικών δράσεων που προβλέπονται στα πλαίσια του προγράμματος.
Παράλληλα παρουσιάστηκε και το Λογότυπο του Δικτύου στα Ελληνικά και Αγγλικά και συζητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης του, μόνο από τα Μέλη του Δικτύου που θα έχουν ελεγχθεί και λάβει την ειδική Πιστοποίηση του Δικτύου. Μια απο τις χρήσεις αυτές θα είναι και η τοποθέτηση του σε ειδικές ενημερωτικές πλακέτες που θα χορηγηθούν στα Πιστοποιημένα Μέλη και θα υπάρχουν πάνω στα Τραπέζια των Ταβερνών.