Άρχισε η ουσιαστική λειτουργία του Δικτύου «ΕλαιοΓευσίες»
Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις για το Ελαιόλαδο στην Εστίαση

 

  • Ημερίδα για την γευστική και υγιεινή υπεροχή του Ελαιόλαδου.
  • Έκθεση και γευσιγνωσία φαγητών και προϊόντων ελαιολάδου
  • Γενική Συνέλευση για Προγραμματισμό και Εκλογές για Δ.Σ.


hmerdia1.jpgΜε επιτυχημένες ενημερωτικές εκδηλώσεις που είχαν τίτλο «Το Ελαιόλαδο στην Εστίαση» εγκαινιάστηκε η εναρξη της λειτουργίας του «Δικτύου Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου (ΔΕΑΧΕ)» που ιδρύθηκε πρόσφατα απο τον ΣΕΔΗΚ.
Οι εκδηλώσεις αυτές που είχαν σαν βασικό στόχο την επαναφορά του ελαιολάδου στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οργανώθηκαν στο Ρέθυμνο από τον ΣΕΔΗΚ, το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου, τον Δήμο Ρέθυμνου και το Δίκτυο ΕλαιοΓευσίες περιλάμβαναν:

 

  • Ημερίδα για την γευστική και υγιεινή υπέροχη του Ελαιολάδου
  • Έκθεση και Γευσιγνωσία φαγητών και προϊόντων Ελαιολάδου των Μελών των Δικτύων’ ’  «ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης και Κύπρο
  • Γενική Συνέλευση’  και εκλογές του Δικτύου « ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης

 


kosmos.jpgΟι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μέρος του έργου «Αναβάθμιση ποιότητας και προώθηση εμπορίας ελαιολάδου» το οποιο υλοποιεί ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου» γιαυτο και σαυτές θα μετείχαν ενεργά 40 απο τα Μέλη των Δικτύων «Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιόλαδου» που ιδρύθηκαν στα πλαίσια του έργου αυτού από τον ΣΕΔΗΚ στην Κρήτη και Κύπρο

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ’ ΓΙΑ ΤΗΝ ’ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Η ημερίδα για την γευστική και υγιεινή υπεροχή του Ελαιόλαδου άρχισε με εισαγωγική ομιλία του Επιστ. Συμβούλου του ΣΕΔΗΚ κ. Μιχελάκη και χαιρετισμούς των Αντιδημάρχων κ. Μπιρλιράκη του Δ. Ρεθύμνου, κ. Αμπαδιωτάκη του Δ. Χανίων και κ.Πρωτογεράκη του Δ. Φαιστού καθώς και του προέδρου του ΔΣ του Δικτύου «ΕλαιοΓευσίες» κ Νικ.. Μπομπολάκη.

 

Μύθος ότι το Ελαιόλαδο δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα. Αντέχει σε υψηλότερες’ ’  θερμοκρασίες ’ και’  είναι σαφώς υγιεινότερο απο σπορέλαια’  που εξάγονται και ραφινάρονται με’  χημικά μέσα

Όλοι υπογράμμισαν ότι η ζημία που προκαλείται με την αντικατάσταση του ελαιολάδου απο άλλα υποβαθμισμένα φυτικά και ζωικά λάδια, δεν θιγεί μόνο τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών που είναι όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αλλά προκαλεί σημαντική δυσφήμιση του τόπου. Χάνουμε, όπως είπαν, την ευκαιρία να προβάλλουμε στους ξένους πέρα από το έξοχο κλίμα και τον πλούσιο πολιτισμό μας και την υψηλής ποιοτικής και κυρίως υγιεινής αξίας φαγητών και κυρίως των τηγανητών που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.


Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των Διαιτολόγων- Διατροφολόγων κ. κ. Ειρήνης .Βασιλάκη και Χάρη Χαρωνίτη με τις οποίες παρουσιαστήκαν τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την υπεροχή της χρήσης του Ελαιολάδου στα φαγητά και ιδίως τα τηγανητά απο γευστικής αλλά και υγιεινής άποψης ενώ παράλληλα επισημαίνονταν οι κίνδυνοι και οι επιβλαβείς επιδράσεις που μπορούν να προκύψουν με την χρήση και μάλιστα την πολυχρησία των σπορελαίων.


Απο την άλλη πλευρά με την εισήγηση του Επιστημονικού Συμβούλου του ΣΕΔΗΚ δρ. Νικ. Μιχελάκη, παρουσιαστήκαν τα αποξέσματα ερευνών του ΣΕΔΗΚ σχετικά με εκτεταμένη χρήση σπορέλαιων ιδίως στα τηγανητά στις επιχειρήσεις εστίασης του νησιού και αναφέρθηκαν οι αστήρικτες αιτιολογίες που προβάλλονται απο διαφορές επιχειρήσεις για την αιτιολόγηση της.
Στην ίδια εισήγηση αναφέρθηκαν στοιχεία απο έρευνα που διενέργησε ο ΣΕΔΗΚ, με ερωτηματολόγια σε 1500 τουρίστες για και τις απόψεις των τουριστών σχετικά με την διατροφή και το ελαιόλαδο απο τα οποία πρόεκυψε η σαφής προτίμηση τους για φαγητά με ελαιόλαδο αλλά και η δυσπιστία τους αν τέτοια φαγητά προσφέρονται απο την πλειοψηφία των ξενοδοχείων και επιχειρήσεων εστίασης. Ένα υψηλή ποσοστό 80-90 % απο αυτούς απάντησαν ότι ενδιαφέρονται για φαγητά και ιδίως τηγανητά με ελαιόλαδο και ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν απο 0,5 έως 1 ευρώ παραπάνω ανά μερίδα αρκεί να είναι βέβαιοι ότι αυτά έχουν πράγματι παρασκευαστεί με ελαιόλαδο

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ’ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΦΑΓΗΤΩΝ’  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ


ekthetes.jpg ekthetes2.jpg


Η έκθεση και γευσιγνωσία φαγητών και εδεσμάτων ελαιολάδου περιλάμβανε παρουσίαση πιάτων με φαγητά και εδέσματα παρασκευασμένα αποκλειστικά με ελαιόλαδο καθώς και συσκευασιών επώνυμων ελαιόλαδων κατάλληλων για νωπά, μαγειρευτά η τηγανητά φαγητά στην εστίαση.
Παρουσιάστηκαν τελικά πάνω απο 30 διαφορετικά πιάτα που έφεραν απο όλα τα μέρη της Κρήτης τα Μέλη του Δικτύου
- ΣΠΙΤΙ ΚΟΥΡΗΤΩΝ Μαργαρίτες Μυλοποτάμου (.Ελιόπιτα με Θρούμπες,Ομελέτα με Άγριαγκινάρες, Ψωμάκια με Πετιμέζι)
-ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΩΝΙΕΣ, Γωνιές Χερσονήσου (Μοσχάρι με ρεβίθια, Πρασα με χοιρινό)
-ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟΣ Σκαλάνι Ηρακλείου (Αρνί με Φασολάκια, Μαραθόπιτα, Ψωμί με Χαρούπι και Καρύδι)
-ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΑΕ Κολυμπάρι (Συσκευασίες Ελαιολαδου)
-ΥΙΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε. Βώρροι Φαιστού (Συσκευασιες ελαιολαδου)
-ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ Καββούσι Ιεράπετρας (Ξεροτήγανα)
-ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ Μόχλος Σητείας (Πράσα με μπακαλιάρο, Χόντρος με χοχλιούς)
-ΚΡΗΤΕΣ Γούρνες Χερσονήσου (Αρνί με ασκολίμπρους, Παλικάρια)
-ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ Παλαιά Ρούματα Χανίων (Καλιτσούνια, Κάστανα στιφάδο, Φασολάκια με κρέας, Ζυμωτό ψωμί ) -ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΘΩΝΑΣ Ρέθυμνο (Αρνάκι με σταμναγκάθι και γιαούρτι, Κοτόπουλο με σπανάκι, Φέτα με πετιμέζι και σύκα)
-«ΠΑΝΑΚΡΟΝ» Αμαριου (Κουνέλι λεμονάτο, Μελιτζάνες με ξυνόχοντρο)
-ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Μύρθιος Αγ.Βασιλείου (Αρνί με μελιτζάνες, Μαλαμαδόπιτες, Ρεβίθια με κολοκύθα)

emporia.jpgΠαραλληλα παρουσιάστηκαν και πρωτότυπες καλαίσθητες συσκευασίες ελαιολάδου απο τις Επιχειρήσεις Εμπορίας Μέλη του Δικτύου ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΑΕ απο Χανιά και ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ απο Βώρρους Ηρακλείου Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης ο κ. Μαρινάκης Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ και Δήμαρχος Ρεθύμνου αφού υπογράμμισε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου προχώρησαν στην ίδρυση του Δικτύου, τόνισε την σκοπιμότητα και αναγκαιότητα να ενημερωθεί το κοινό όχι μόνο για την ύπαρξη του Δικτύου αλλά και την ανάγκη να απαιτεί απο τις επιχειρήσεις εστίασης τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν να είναι παρασκευασμένα αποκλειστικά με ελαιόλαδο. Παράλληλα προέτρεψε τα Μέλη του Δικτύου να συνεχίσουν και εντείνουν τις προσπάθειες τους ενώ κάλεσε και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

geusignosia.jpg
Απο την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Μπομπολάκης υπογράμμισε ότι σε ένα τόπο όπως η Κρήτη που παράγει άφθονο και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο είναι αδιανόητο και αντίθετο προς τα συμφέροντα του τόπου το προϊόν αυτό στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης του νησιού να αντικαθίσταται από διάφορα σπορέλαια με υποβαθμισμένη γευστική και ύποπτη υγιεινή αξία λογω μικρής διαφοράς κόστους.
Η ελαχίστη διαφορά κόστους των σπορελαίων, όπως υπογράμμισε ο Επιστημονικός Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ κ. Μιχελακης που δεν είναι μεγαλύτερη απο 2-3 λεπτά του ευρώ ανά μερίδα, μπορεί να υπερκαλυφθεί με την σίγουρη αύξηση των ελλήνων και ξένων πελατών τους οι όποιοι, όπως είπε, απο ερευνά που έκανε ο ΣΕΔΗΚ διαπιστώθηκε ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν απο 0,5 έως και 1 ευρώ επί πλέον αρκεί να είναι σίγουροι ότι τους προσφέρονται φαγητά με ελαιόλαδο.


Ιδιαίτερα σήμερα, όπως είπε, κάτω από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης είναι απαράδεκτο να καταβάλλονται προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από άλλες χώρες και όταν έλθουν εδώ να τους προσφέρουμε ξένα προϊόντα και ειδικά στον κλάδο εστίασης φαγητά και ιδίως τηγανητά με σπορέλαια.
Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και απο την κ. Φρυγανάκη, τον κ. Χριστουλάκη και άλλα Μέλη που έλαβαν μέρος στην έκθεση που τόνισαν την ανάγκη το Δίκτυο να διευρυνθεί και με άλλα Μέλη αλλά και να στηριχθεί απο το κοινό της Κρήτης που στην πλειοψηφία του αποτελείται απο ελαιοπαραγωγούς.
Την έκθεση ακλούθησε γευσιγνωσία των φαγητών και εδεσμάτων που παρουσιαστήκαν απο τους εκπροσώπους φορέων που παραβρεθήκαν οι όποιοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις πράγματι εξαίσιες συνθέσεις που δημιούργησαν με προϊόντα της Κρήτης σε συνδυασμό πάντα με άφθονο παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ’  ΟΙ’  ΕΚΛΟΓΕΣ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποίησε και η Γενική Συνέλευση των Μελών του «Δικτύου Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου (ΔΕΑΧΕ)» που ιδρύθηκε στην Κρήτη κατά την οποία έγινε ενημέρωση για ζητήματα λειτουργίας του Δικτύου και διενέργεια εκλογών για ανάδειξη τακτικού ΔΣ σύμφωνα με το Καταστατικό.

Όπως ανακοινώθηκε το Δίκτυο που έλαβε τον διακριτικό τίτλο «ΕλαιοΓευσίες» ολοκλήρωσε ήδη τις ιδρυτικές διαδικασίες του όπως την υπογραφή και επικύρωση του Καταστατικού, την απόκτηση ΑΦΜ, την δημιουργία Λογοτύπου, το άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού κ.α ώστε να αποτελεί πλέον ένα κανονικό ΝΠΙΔ που θα λειτουργεί με μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.
Παράλληλα όμως προχώρησαν και οι διαδικασίες εσωτερικών ελέγχων ώστε τα Μέλη εκείνα που ηταν απολύτως συνεπή με τους όρους του Καταστατικού και ιδιαίτερα με την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου, να λάβουν την ειδική Πιστοποίηση του Δικτύου η οποία και αποτελει το βασικό στοιχείο το οποιο θα πρεπει το κοινό να λαμβάνει υπόψη για την προτίμηση των επιχειρήσεων.
Έτσι, 35 απο τα Μέλη του Δικτύου «ΕλαιοΓευσίες» που ήδη κριθήκαν μετά τους ελέγχους ότι πληρούν όλους τους ορούς του Καταστατικού, θα παραλάβουν όντος της εβδομάδας τις σχετικές Πιστοποιήσεις τις οποίες μπορούν να τοποθετήσουν μέσα στους Καταλόγους τους η και να τις αναρτήσουν σε διάφορα σημεία του Καταστήματος. Επομένως αρχίζουν πλέον την λειτουργία τους σαν κανονικά Πιστοποιημένα Μέλη προσφέροντας στους Κρητικούς αλλά και στους έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού φαγητά και προϊόντα με την γευστική και υγιεινή άξια που εξασφαλίζει η αποκλειστική χρήση παρθένου Κρητικού ελαιολάδου.
Υπόψη ότι οι έλεγχοι θα επαναληφτούν σε 3 Μέλη που παρουσίασαν κάποια προβλήματα, ενώ ήδη με Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης έγινε κατά αρχήν δεκτή η εγγραφή άλλων 5 νέων Μελών τα οποία εφόσον απο τους ελέγχους αποδειχθεί ότι πληρούν τους ορούς του Καταστατικού θα χαρακτηριστούν και αυτά ως κανονικά Πιστοποιημένα Μέλη.

 


Κατά τις εκλογές που διενεργήθηκαν αναδείχθηκε το νέο Τακτικό ΔΣ που συγκροτήθηκε ως εξής:
Το νέο ΔΣ του Δικτυου «ΕλαιοΓευσίες» Κρητης Πρόεδρος: Νικος Μπομπολάκης (Ταβέρνα «Μπομπόλης») ΠΕ Χανίων Αντιπρόεδρος : Ευαγ. Πρωτογεράκης (Εκπρ. ΣΕΔΗΚ) Αντιδ. Δ. Φαιστού, Ταμίας: ’¨Οθωνας Χριστουλάκης (Ταβέρνα Όθωνας), ΠΕ Ρεθύμνου Γραμματέας: Αργ. Βάρδα, (Ταβέρνα «Ελιά και Δυόσμος), ΠΕ Ηρακλείου Δημ. Σχέσεων: Μαρκέλλα Κουκουράκη ( «Κρητικά Εδέσματα» ),ΠΕ Λασιθίου Αναπληρωματικοί αναδείχτηκαν: Γ. Μπουράκης ( Ταβερνα Μπουρακη) ΠΕ Χανίων, Α. Φρυγανάκη (Σπιτι Κουρητών) ΠΕ Ρεθύμνου, Μ. Πατεράκης (Ταβέρνα ΚΡΗΤΕΣ) ΠΕ Ηρακλείου, Μ. Κολυδακης (Ταβέρνα Γιάντες) Σητεία).


 

ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ’ ΚΑΙ’  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ’  ΜΕΛΩΝ
Για την υλοποίηση των στόχων του Δικτυου προβλέπεται μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνονται στο Καταστατικό του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.Olivetastes.eu . Μεταξύ των στοχων αυτων βασική θα είναι και η καινοτομική πρωτοβουλία για αντικατάσταση των ανώνυμων μπουκαλιών με λαδόξυδο χύμα, που προσφέρονται στα τραπέζια με επώνυμα μιας χρήσης. Υπόψη ότι το Δίκτυο είναι πιλοτικό και στόχος του δεν είναι ο αριθμός, αλλά ποιότητα και επαγγελματική εγκυρότητα των Μελών του. Οπωσδήποτε όμως παραμένει ανοιχτό για εγγραφές νέων Μελών που αποδέχονται τους ορούς του Καταστατικού. Οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν μπορούν απευθύνονται στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , στο Φαξ 29210 59818 η στο τηλ 28210 50800 για να λάβουν το Καταστατικό και περισσότερες πληροφορίες .

Μέλη του Δικτύου μπορούν να είναι επιχειρήσεις ομοειδείς και συμπληρωματικές που θα υπάγονται στις εξής κατηγορίες:
(α) Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ) όπως Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία Ταχυφαγεία κ.α που θα έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου στην παρασκευή όλων φαγητών που προσφέρουν.
(β) Επιχειρήσεις Εμπορίας ελαιόλαδου (ΕΕΕ) όπως συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών ή ιδιώτες έμποροι που διαθέτουν ελαιόλαδο χύμα ή τυποποιημένο
(γ) Επιχειρήσεις Διάθεσης Ελαιοεδεσμάτων (ΕΔΕ) όπως εργαστήρια και καταστήματα παραγωγής ή/και διάθεσης ελαιοεδεσμάτων όπως αρτοσκευασμάτων, γλυκών και άλλων εδεσμάτων που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.
Τα Μέλη των Δικτύων ελέγχονται ως προς την τήρηση των ορών του Καταστατικού και ιδιαίτερα την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου απο ειδικούς Πιστοποιητές με μακροσκοπικές και χημικές εξετάσεις των ελαίων που χρησιμοποιούνται και όσα ανταποκρίνονται πλήρως, θεωρούνται ως Πιστοποιημένα και λαμβάνουν ειδική Πιστοποίηση, την οποία μπορούν να τοποθετούν στους Καταλόγους τους και να αναρτούν σε εμφανή σημεία του Καταστήματος.
Οι έλεγχοι των Μελών ήδη ολοκληρώθηκαν για το Δίκτυο της Κρήτης και σύντομα θα χορηγηθούν οι σχετικές Πιστοποιήσεις και το Λογότυπο του Δικτύου σε περίπου 40 επιχειρήσεις οι οποίες βρέθηκαν ότι πληρούν όλους του ορούς του Καταστατικού

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ’  ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Οι υποχρεώσεις των Μελών του Δικτύου «Ελαιογευσίες» βασικά είναι:

-Η αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα τα φαγητά, παρασκευάσματα και ιδιαίτερα στα τηγανητά - Η αποδοχή ελέγχων για την τήρηση των όρων του Καταστατικού και ιδιαίτερα την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου.
-Η καταβολή εγγραφής 50 ευρώ και ετήσιας συνδρομής 100 ευρώ για τις Επιχειρήσεις Εστίασης και Διάθεσης Ελαιοεδεσμάτων και 150 ευρώ για τις Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιολάδου
Τα οφέλη των Πιστοποιημένων Μελών του Δικτύου είναι πολλά .Τα κυριότερα όμως απο αυτά είναι:
-Η χορήγηση της ειδικής Πιστοποίησης που παρέχεται μετά απο σχετική επιθεώρηση, η οποία τοποθετείται μέσα στους Καταλόγους και αναρτάται σε εμφανή μέρη του Καταστήματος.
- Η δυνατότητα προβολής της ιδιότητας τους ως Μελών του δικτύου με χρησιμοποίηση του λογότυπου (σήματος) του Δικτύου στους Καταλόγους του Καταστήματος και σε ατομικές διαφημίσεις τους υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
-Η προβολή του Δικτύου μέσα από την ειδική ιστοσελίδα www.olivetastes.eu
η οποία δημιουργήθηκε ήδη στα πλαίσια του έργου απο τον ΣΕΔΗΚ
-Η χορήγηση ειδικής επιτραπέζιας διαφημιστικής πινακίδας (σταντ)
-Η προβολή του Δικτύου με ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα και καταχωρήσεις σε έντυπα ΜΜΕ
-Η προβολή του Δικτύου με ειδικό δίπτυχο φυλλάδιο στην αγγλική που θα απεικονίζει σε χάρτη τις θέσεις των Μελών του Δικτύου
-Η δυνατότητα προμήθειας ελαιόλαδου η ελαιοεδεσμάτων από τις Επιχειρήσεις Εμπορίας Μέλη του Δικτύου, και η συμμετοχή σε κοινές εκδηλώσεις προβολής που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη και Κύπρο