Προχωρεί η ίδρυση του Δικτύου «ΕλαιοΤαβερνων» στην Κρητη

epixeihseis.jpg

Συνεχίζονται οι εργασίες ίδρυσης του Δικτύου ΕλαιοΤαβερνων Κρήτης, βασικός χαρακτήρας του οποίου θα είναι η αποκλειστική χρήση ελαιολαδου.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές Δηλώσεις ενδιαφέροντος από όλη την Κρήτη οι οποίες υποβάλλονται στο Φαξ 28210 50818 η στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και η σύνταξη του Καταστατικού το οποίο αφού εγκριθεί και απο το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ θα υπογραφεί απο τους ενδιαφερομένους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν κατά περιοχές.

Υπόψη ότι στόχος δεν η συμμετοχή πολλών αλλά υψηλής επαγγελματικής στάθμης επιχειρήσεων ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του ιδρυόμενου Φορέα και η προβολή του Δικτύου σαν φορέα αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου που θα γίνεται από τα ΜΜΕ να έχει πραγματικό αντίκρισμα. Οι έλληνες και ξένοι από ερευνά διαπιστώθηκε ότι προτιμούν φαγητά με ελαιόλαδο και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την πραγματική αξία τους. Δεν ανέχονται όμως παραπλάνηση και εξαπάτηση.

Στα Μελή του Δικτύου, θα χορηγείται ειδική Πιστοποίηση και το Λογότυπο (σήμα) Δικτύου εφόσον μετά από ελέγχους που θα διενεργεί το Δίκτυο θα διαπιστώνεται ότι τηρούν τους ορούς του Καταστατικού και ιδιαίτερα τον όρο της αποκλειστικής χρήσης και κατοχής ελαιολαδου.

Το Δίκτυο θα προβάλλεται με έκδοση έντυπων ενημερωτικών μέσων, με ραδιοτηλεοπτικά σποτ, καταχωρήσεις σε εφημερίδες, περιοδικά, οδηγούς , δημιουργία ιστοσελίδας, αφίσες, διαφημιστικά επιτραπέζια αντικείμενα και παράλληλα θα προωθείται με την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων Το Δίκτυο θα ιδρυθεί ως ΝΠΙΔ ( αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) και θα διοικείται από την Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα μετέχει ένας τουλάχιστο εκπρόσωπος από κάθε Περιφερειακό διαμέρισμα.

Υπόψη ότι Μέλη του Δικτύου μπορεί να είναι επιχειρήσεις ομοειδείς και συμπληρωματικές που θα υπάγονται στις εξής κατηγορίες:
(α) Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ) όπως Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία κ.α που θα έχουν σαν κύρια υποχρέωσή τους την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου στην παρασκευή όλων των φαγητών και ιδιαίτερα των τηγανητών που προσφέρουν.
(β) Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιολάδου (ΕΕΕ) όπως έμποροι η συνεταιρισμοί, που διαθέτουν αποκλειστικά ελαιόλαδο χύμα ή τυποποιημένο
(γ) Επιχειρήσεις Διάθεσης Ελαιοεδεσμάτων (ΕΔΕ) όπως εργαστήρια και καταστήματα παραγωγής ή/και διάθεσης ελαιοεδεσμάτων που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.