Παγκρήτια Εκθεση Κρητικών Προιόντων και Υπηρεσιών
kriti-ekthesi.png

Εκθεση με τιτλο" Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση"’ ’ θα πραγμτοποιηθεί’  απο’ 24 εως 27 Μαιου 2013 στο’ Σταδιο TAE KWO DO στο Φαληρο. Η έκθεση αυτή, που ’ σύμφωνα με τους οργανωτές’  της,’  θα είναι μικτή, εμπορική και κοινού́, θα διδει’ ιδιαίτερη έμφαση στις Business to Business επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εταιρείες της ημεδαπής και της αλλοδαπής .Συνδιοργανωτής σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι η Περιφέρεια Κρήτης.


Η έκθεση θα καλύ́πτει μία έκταση 3.700 τ.μ. ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με Επιμελητήρια πολλών χωρών προκειμένου, μέσα από την έκθεση, να φέρουμε κοντά τους ξένους εισαγωγείς με τους Κρήτες παραγωγούς - τυποποιητές, με στόχο, την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών στο εσωτερικό.

Η εμπορική έκθεση θα είναι εντελώς αυτόνομη και ανεξάρτητη από εκείνην του κοινού, και για τον λόγο αυτό, θα υπάρχουν δύο είσοδοι στο εκθεσιακό κέντρο. Μία για τους επαγγελματίες επισκέπτες και μια άλλη για τους ιδιώτες.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκρήτιας Ένωσης, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Χανίων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, των Ελληνοκινεζικού, Ελληνορωσικού, Ελληνοϊταλικού, Ελληνογερμανικού, Ελληνοβραζιλιανού, Ελληνοκαναδικού, Αραβοελληνικού Επιμελητηρίων και της Ελληνοσερβικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης. Στόχος μας είναι η φιλοξενία στοχευμένων αγοραστών (hosted buyers) από το εξωτερικό και έχουμε την διαβεβαίωση των συγκεκριμένων Επιμελητηρίων ότι θα συνδράμουν τα μέγιστα σε αυτό το κάλεσμα.

Έχουμε ζητήσει ακόμη την στήριξη των παρακάτω φορέων και αναμένουμε τη θετική τους ανταπόκριση: Υπουργεία: Τουρισμού, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, των τεσσάρων μεγάλων δήμων της Κρήτης, των Επιμελητηρίων της Κρήτης, του ΕΒΕΑ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του ΣΕΤΕ, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης και των διμερών Επιμελητηρίων: Ελληνοβρετανικού, Ελληνογαλλικού, Ελληνορουμανικού, Ελληνοβουλγαρικού.

Η Promexpo.gr διαθέτει ταχυδρομικές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών (σούπερ μάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, μίνι μάρκετ, διανομέων, αντιπροσώπων, ταξιδιωτικών πρακτόρων κ.α.) στους οποίους και θα αποστείλει προσωπικές προσκλήσεις (ηλεκτρονικές και έντυπες) με barcode.

Στη Μεγάλη Συνάντηση θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Φιλοδοξούμε το τετραήμερο αυτό, να αναδείξουμε μέσα από την Έκθεση όλη την δύναμη των Κρητών επιχειρηματιών.
Το μεγάλο αυτό γεγονός, εκτός από το εμπορικό του μέρος, θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τη συμβολή της στην οικονομία και στον πολιτισμό, καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τον τουρισμό, την γευσιγνωσία και τα κρητικά προϊόντα.

ΚΡΗΤΗ: η Mεγάλη Συνάντηση......είναι το όνομα που επιλέξαμε γι’ αυτή τη διοργάνωση και δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα για την απόλυτη επιτυχία της.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε αυτό το κορυφαίο γεγονός για να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες, δίνοντας την προοπτική που αξίζει στη δική σας δραστηριότητα.