Ιταλία: Πρωτοπορούν στις τιμές τα ΠΟΠ-ΠΓΕ Δεινοπαθεί το «made in Italy» !
italia-mpoukalia.jpgΣτην Ιταλία οι τιμές για το έξτρα παρθένο έχουν πλέον ευθυγραμμιστεί με την Ισπανία, ενώ για το (κοινό) παρθένο και το λαμπάντε είναι ακόμα και χαμηλότερες. Απο την άλλη πλευρά όμως οι τιμές για τα ΠΟΠ —ΠΓΕ φαίνεται να ανεβαίνουν θεαματικά, αποδεικνύοντας την αναποτελεσματικότητα του Νόμου για το Made in Italy και την προτίμηση των Ιταλών καταναλωτών στα δικά τους τοπικά ελαιόλαδα ΠΟΠ-ΠΓΕ.
Έτσι, την εβδομάδα 14-20/1/13 η τιμή του έξτρα παρθένου κυμάνθηκε στα 3,07 €/κιλό , όσο δηλαδη η μεγίστη στην Ισπανία, ενώ οι τιμές για το (κοινό) Παρθένο (οξ.<2ο ) κυμάνθηκε στα 2,53 €/κιλό και για το Λαμπαντε (οξυτ.>2ο ) στα 2,37 €/κιλό.
Απο την άλλη πλευρά οι τιμές των ελαιόλαδων ΠΟΠ —ΠΓΕ κυμάνθηκαν απο 10,1€/κιλο η μεγίστη, μέχρι 3,2 €/κιλό η ελαχίστη.
=====================
*Ο Δρ. Νίκος Μιχελάκης, που είναι πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ, διευκρινίζει ότι τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)