Αξιοποίηση εκθεσιακού υλικού του ΣΕΔΗΚ.
Ίδρυση ενεργού Μουσείου Ελιάς στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ
panakron.jpg
Το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ μετά και από άλλες συζητήσεις που προηγηθήκαν, αποφάσισε όπως το πλούσιο εκθεσιακό υλικό που διαθέτει ο ΣΕΔΗΚ, αξιοποιηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους με έκθεση του καταλλήλους χώρους ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της Κρήτης για την πολιτιστική και περιβαλλοντική αξία της ελιάς και την υγιεινή αξία του Κρητικού ελαιολαδου.
Στα πλαίσια αυτά, σε πρώτη φάση έγινε δεκτή πρόταση του Δημάρχου Αμαρίου κ. Στεφ. Σημαντήρα, όπως το υλικό αυτό εκτεθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου στο κέντρου ΠΑΝΑΚΡΟΝ στην Σχολή Ασωμάτων, ώστε να συνδυαστεί με την ύπαρξη στον περιβάλλοντα χώρο του πολύ αξιόλογων αρχαιολογικών μνημείων που σχετίζονται με την ελιά και το λάδι, την Μινωική διατροφή, αλλά και με το πολύ σημαντικό και μοναδικό Μνημειακό άλσος ελαιοδέντρων που υπάρχει κοντά στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα σύνολο αξιοθέατων που θα προσελκύει Έλληνες και ξένους επισκέπτες στην περιοχή, συμβάλλοντας έτσι, στην αξιοποίηση των υπαρχόντων μνημείων και την ενίσχυση του τουρισμού στην ενδοχώρα.
Παράλληλα αποφασίστηκε όπως ο Δήμος Αμαριου σε συνεργασία με τον ΣΕΔΗΚ προχωρήσουν στο σχεδιασμό της διοργάνωσης στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ σειράς εκδηλώσεων που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινο η και ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενημέρωση τους σε γεωργοοικονομικά και πολιτιστικά θέματα, σχετικά με την ελαιοκομία, την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, των Μνημειακών ελαιοδέντρων κ.α.