Η Ισπανία εγκρίνει 700 εκ. € για εκσυγχρονισμό των αρδεύσεων
ardeuseis-ispania.jpgΗ Κυβέρνηση της Ισπανίας, μετά τις σημαντικές ζημιές που έχει υποστεί η φετινή ελαιοπαραγωγή και γενικά η αγροτική παραγωγή της χώρας απο την ξηρασία του περασμένου Χειμώνα και τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού φαίνεται ότι προχωρεί στην λήψη δραστικών μέτρων για αποτροπή παρόμοιων ζημιών στο μέλλον.
Έτσι, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, και της Κρατικού Οργανισμού Αγροτικών Υποδομών (Seiasa) για την υλοποίηση επενδύσεων εκσυγχρονισμού της άρδευσης προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ.
Στόχος των επενδύσεων αυτών, όπως ανακοίνωσε το Υπουργικό Συμβούλιο, θα είναι η αποτελεσματική και ορθολογική χρήση του νερού και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην άρδευση.
Από το συνολικό ποσό της επένδυσης 250 εκ ευρώ θα καλυφτούν απο Κοινοτικά κονδύλια ενώ τα υπόλοιπα απο τους Τοπικούς Οργανισμούς Άρδευσης και τις Αυτόνομες Περιφέρειες της χωράς.
Με την κατανομή των επενδύσεων η ελαιοπαραγωγική Περιφέρεια της Ανδαλουσίας θα λάβει την μερίδα του λέοντος 244 εκ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα κατανεμηθούν σε άλλες Περιφέρειες.