Σάλος στην Ισπανία για ψευδεπίγραφα ελαιόλαδα!
Αποκαλύψεις Οργάνωσης Καταναλωτών προκαλεί βροχή αντιδράσεων απο Επιχειρήσεις Τυποποίησης.

ocu-jose-maria-mugica.jpgΣάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία απο την νέα αποκάλυψη ελαιόλαδων που κυκλοφορούσαν στην αγορά παράτυπα.
Την αποκάλυψη έκανε η Ισπανική «Οργάνωση Καταναλωτών και Χρηστών» (ΟCU) η οποία κατήγγειλε ότι 9 από τα 34 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που εξέτασε δεν ήταν εξαιρετικά αλλά (κοινά) Παρθένα, ενώ ένα ήταν Λαμπάντε.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ των εταιρειών με τα παράτυπα δείγματα περιλαμβάνεται και η μεγάλη Συνεταιρική Hojiblanca που πρόσφατα συνενώθηκε με την επίσης τεράστια εμπορική Deoleo. Τα δείγματα που βρέθηκαν μη κανονικά ανήκαν στις μάρκες Aliada, Condis, Coosur, Eroski, Hojiblanca, Ybarra, Oli Sone (LΙDL), και Arteoliva, Επιπλέον, ένα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο της Maeva και ένα απλό παρθένο της Olilà¡n βρέθηκαν να είναι Λαμπάντε!
Έτσι, αν και οι πρόσφατες βροχές δημιούργησαν κάποιο κλίμα αισιοδοξίας στον τομέα του ελαιολάδου, η ευρεία δημοσιότητα αυτής της υπόθεσης προκάλεσε μια ατμόσφαιρα απογοήτευσης που εκφράστηκε μέσα σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης.
Αρκετοί παραγωγοί είπαν ότι το γεγονός ήταν μια «ευπρόσδεκτη αφύπνιση», ενώ άλλοι είπαν ότι ήταν "λυπηρό και θλιβερό" και θα βλάψει τόσο τις Ισπανικές εξαγωγές όσο και την εγχώρια κατανάλωση.