Τιμές: Συνεχίζουν να ανεβαίνουν στην Ισπανία και Ιταλία ενώ στην Ελλάδα μόλις αρχίζουν να κινούνται !!
Χανιά 31-8-12/ 11.00 Του Νικ. Μιχελάκη
Οι τιμές παραγωγού, κυριολεκτικά φαίνεται να καλπάζουν στην Ισπανία, όπου αυξήθηκαν κατά 13-14% σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα, φθάνοντας στα 2,54 €/κιλό για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα , στα 2,37 €/κιλό για τα (κοινά) Παρθένα και στα 2,33 €/κιλό για τα λαμπάντε, όπως φαίνεται στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ του ΣΕΔΗΚ της 30-8-12.
Ανάλογη αύξηση φαίνεται ότι σημειώθηκε, κατά πληροφορίες, και στην Ιταλία όπου την βδομάδα αυτή οι τιμές χονδρικής για τα Ελληνικά ελαιόλαδα έφθασαν στα 2,70 -2,80 €/κιλό.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, την ίδια βδομάδα, οι τιμές μόλις άρχισαν να κινούνται προς τα άνω. Στην Κρήτη σημείωσαν αυξήσεις της τάξεως των 5-10 λεπτών ανά κιλό μόνο σε τρεις από τις Οργανώσεις/Επιχειρήσεις που μας δίδουν τιμές και κυμάνθηκαν, τελικά, μεταξύ 1,85-2,16/κιλό, ενώ Πελοπόννησο κυμάνθηκαν στα 2,20 €/κιλό.
Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις τιμές και άλλα ελαιοκομικά θέματα θα υπάρξουν στα ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΝΕΑ που θα δημοσιευτούν στον τοπικό τύπο της Κρήτης και στην Ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr την ερχόμενη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.