Πλούσια η ανθοφορία αλλά …. με κινδύνους η εξελιξη της νέας σοδειάς!
Οι εκλογές … θέτουν σε κίνδυνο την έγκαιρη εναρξη της Δακοκτονίας !
Υψηλή προβλέπεται να είναι η ερχόμενη σοδειά ελαιολάδου στην Κρήτη, όπως δείχνει η πλούσια ανθοφορία που υπάρχει στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Εκτιμήσεις των υπηρεσιών δεν έχουν δοθεί ακόμα, αλλά απο πληροφορίες εκτιμάται ότι, αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες ακραίες καιρικές συνθήκες και βέβαια προσβολές απο τον Δάκο, η ερχόμενη σοδειά προβλέπεται αρκετά υψηλή και μπορεί να φθάσει πάνω απο τον μέσο όρο και να κυμανθεί γύρω στους 100 χιλιάδες τόνους.

Όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρά τις προετοιμασίες που έχουν γίνει απο πλευράς υπηρεσιών και παρά το ότι, όπως ανακοινώθηκε, έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις, οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού παρατείνονται στην πράξη επαόριστο λόγω των εκλογών. Έτσι η έγκαιρη εφαρμογή της Δακοκτονίας που αποτελει την «λυδία λίθο» για την επιτυχία της τίθεται και πάλι σε επικίνδυνη εκκρεμότητα !

Κύριο πρόβλημα φαίνεται ότι, προς το παρόν, αποτελει η έγκαιρη πρόσληψη και τοποθέτηση τομεαρχών και παγιδοθετών. Οι σχετικές προσλήψεις απαιτείται να γίνουν με Υπουργική απόφαση μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το όποιο όμως στην ουσία την περίοδο αυτή και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα δεν υπάρχει!

Έτσι, ο φαύλος κύκλος των γραφειοκρατικών δυσκολιών που ανέκαθεν ταλανίζει την χώρα αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια σοδειά που επιτέλους οι φυσικές συνθήκες ευδόκησαν να μας χαρίσουν σε μια χρονιά που όλα δείχνουν πως στην Ισπανία η παραγωγή θα είναι μειωμένη.

Πάντως κατά πληροφορίες οι υπηρεσίες προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε μέχρι της αρχές του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί για τους εργολάβους Δακοκτονίας και για την προμήθεια φαρμάκων, ώστε να μένει μονό η εκκρεμότητα του προσωπικού που ίσως κάποιος Υπουργός έστω και υπηρεσιακός να πειστεί να βρει κάποιο τρόπο να την εγκρίνει.