’  Συμβούλιο Ελαιοκομίας ’ συγκροτήθηκε στην ’ Περιφέρεια της Ανδαλουσίας ’ Ισπανίας

Συμβούλιο Ελαιοκομίας’  συγκροτήθηκε στην Περιφέρεια της Ανδαλουσίας Ισπανίας όπως ανακοινώσε πριν λίγες μέρες η ’ Σύμβουλος Γεωργίας της Περιφέρειας Ανδαλουσίας ’ κ Clara Aguilar’  ’ στον Ευρωπαϊκό τύπο.

Η σημασία του Συμβούλιου αυτού’  ασφαλώς είναι πολύ μεγάλη και σηματοδοτεί την αναγκαιότητα’  οργάνωσης ’ ’ φορέων’  ισχυρής και ενιαίας υπεράσπισης των’  συμφερόντων ελαιοπαραγωγών.

Το Συμβούλιο αυτό που συγκροτήθηκε με το Διάταγμα’  71/20-3-12 ’ έχει σαν ’ ’ βασική αποστολή ’ την συμβουλευτική υποστήριξη’  της’  Περιφέρειας με την’  επεξεργασία’  προτάσεων και θέσεων για’  την λήψη αποφάσεων και ’ μέτρων’  και την υλοποίηση ενεργειών ’ που σχετίζονται με την ελαιοκαλλιέργεια, το ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές.

Σύμφωνα με’  το Διάταγμα το Συμβούλιο θα αποτελείται απο 24 εκπροσώπους Φορέων ’ που θα ορίζονται απο τους ίδιους ’ αλλά και’  υπηρεσιακούς παράγοντες, ειδικούς και εμπειρογνώμονες που ’ θα ορίζονται απο την Περιφέρεια.

Στο Συμβούλιο θα ’ ορίσουν εκπροσώπους ’ ’ Συνεταιρικοί, ’ Συνδικαλιστικοί και Επιχειρηματικοί Φορεις Περιφερειακής εμβελείας που σχετίζονται με την ελαιοκομία, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Ισπανίας, το Ινστιτούτο Ερευνάς’  Εφαρμογών και Εκπαίδευσης’  της Ανδαλουσίας, Οργανώσεις Καταναλωτών και χρηστών, Νομικά πρόσωπα κοινωνικής οικονομίας,’  καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες,’ ’  ειδικοί και εμπειρογνώμονες που θα ορίζονται απο την’  Περιφέρεια.’