’ Συμβούλιο Ελαιοκομίας ’ συγκροτήθηκε στην ’ Περιφέρεια της Ανδαλουσίας ’ Ισπανίας
Συμβούλιο Ελαιοκομίας’ συγκροτήθηκε στην Περιφέρεια της Ανδαλουσίας Ισπανίας όπως ανακοινώσε πριν λίγες μέρες η ’ Σύμβουλος Γεωργίας της Περιφέρειας Ανδαλουσίας ’ κ Clara Aguilar’ ’ στον Ευρωπαϊκό τύπο.
Η σημασία του Συμβούλιου αυτού’ ασφαλώς είναι πολύ μεγάλη και σηματοδοτεί την αναγκαιότητα’ οργάνωσης ’ ’ φορέων’ ισχυρής και ενιαίας υπεράσπισης των’ συμφερόντων ελαιοπαραγωγών.
Το Συμβούλιο αυτό που συγκροτήθηκε με το Διάταγμα’ 71/20-3-12 ’ έχει σαν ’ ’ βασική αποστολή ’ την συμβουλευτική υποστήριξη’ της’ Περιφέρειας με την’ επεξεργασία’ προτάσεων και θέσεων για’ την λήψη αποφάσεων και ’ μέτρων’ και την υλοποίηση ενεργειών ’ που σχετίζονται με την ελαιοκαλλιέργεια, το ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές.
Σύμφωνα με’ το Διάταγμα το Συμβούλιο θα αποτελείται απο 24 εκπροσώπους Φορέων ’ που θα ορίζονται απο τους ίδιους ’ αλλά και’ υπηρεσιακούς παράγοντες, ειδικούς και εμπειρογνώμονες που ’ θα ορίζονται απο την Περιφέρεια.