’ 

Σημαντική Ελληνική Εκδήλωση στο Σικάγο με Προβολή Ελαιολάδου και Οίνου

Ευκαιρία για αδάπανη προβολή Κρητικών Επιχειρήσεων’  Ελαιολάδου και Οίνου. Ο ΣΕΔΗΚ θα αποστείλει ενημερωτικό υλικό

Οι ΗΠΑ πρώτη εισαγωγός ελαιολάδου στον κόσμο με ραγδαία αύξηση των ετήσιων εισαγωγών της που έφτασαν το 2010 σε 258 χιλ τόνους

Σημαντική εκδήλωση με τίτλο «Α Greek Journey in the Windy City" (Ένα Ελληνικό ταξίδι στην πόλη των ανέμων) πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή ’ 27 Μαρτίου 2010 στον ιδιαίτερα δημοφιλή’  εκθεσιακό χώρο για τους κατοίκους του Σικάγο Navy Pier. Η εκδήλωση που θα διαρκέσει’ ’  πέντε ώρες (12.00-17.00) θα περιλαμβάνει πρόγραμμα προβολής Ελληνικών Πολιτιστικών Συλλόγων του Σικάγο , με κορυφαίο το Ελληνικό Μουσείο’  του Σικάγο.

2_____avy_pier__.jpgΣημαντικό είναι ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξάγεται γευσιγνωσία ελαιολάδου και κρασιών , ενώ θα προσφερθούν και εδέσματα παρασκευασμένα με βάση Ελληνικές συνταγές.

Ο Δήμος του Σικάγο, που παραχώρησε τον συγκεκριμένο χώρο, έχει φροντίσει, για την ευρεία προβολή της’  εκδήλωσης στο Αμερικανικό κοινό’  και τα ΜΜΕ

. Το Γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο που προσπαθεί να επιτύχει τον συντονισμό όλων των παραγόντων της Ομογένειας για τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της προβολής της Ελλάδας, παρακαλεί τους εισαγωγείς’  και αντιπροσώπους που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους’  στην εκδήλωση, να επικοινωνήσουν με το Προξενείο για έγκαιρη’  σχετική ενημέρωση τους.

Ο ΣΕΔΗΚ από την πλευρά ’ του συνιστά την συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή των’  Συνεταιρικών και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων της Κρήτης που έχουν την ευχέρεια ’ δεδομένου ότι οι’  ΗΠΑ’  αποτελούν την ’ πρώτη’  εισαγωγό χώρα ελαιολάδου στον κόσμο.

Οι εισαγόμενες ποσότητες παρουσιάζουν μια ραγδαία αύξηση’  φθάνοντας σε’  πάνω από 250.000 τόνους τον χρόνο την τελευταία 5/ετία,’ ’  ποσότητα’  που’  βέβαια καλύπτεται’  κατά 85% περίπου’  από ελαιόλαδα Ιταλικών και Ισπανικών επιχειρήσεων.’  Οι Ελληνικές εξαγωγές’  περιορίζονται σε’ ’  ποσοστό μόλις 4-5%’  χαμηλότερο και εκείνου της Τουρκίας.