’ 

Οι Διαγωνισμοί ’ Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής’ 

Εκδόσεις ’ βιβλίων «Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής»

4-_____.110x150.jpgΟ ΣΕΔΗΚ με στόχο την ευαιασθητοποιηση κοινου και παραγόντων για την Κρητικη διατροφη απο το ετος Ελιας 2006 ’ ’ αρχισε προσθεια αξιοποιησης του ενδιαφεροντος και της εμπειρίας των οικοκυρων της Κρητης πολλες από τις οποιες, ευτυχώς, διατηρουν την παραδοσιακης Κρητικη Διατροφη.’ 

Ετσι,’  οργάνωσε στο Γεράνι Χανίων’  σημαντική εκδήλωση’  με τιτλο «ΕλαιοΓευσίες 2006» που περιλάμβανε :’ ’  ’ 

(α) Διαγωνισμό Φαγητών και Παρασκευασμάτων με αποκλειστική χρήση Ελαιολάδου στον οποίο συμμετείχαν 80 διαγωνιζόμενοι με 105 φαγητά και παρασκευάσματα.

(β) Ενημερωτική - Πολιτιστική Βραδιά στην οποία συμμετείχαν 520 4-____-_.110x150.jpgΠαραγωγοί και Τοπικοί Παράγοντες.’ 

Στην συνεχεια ο ΣΕΔΗΚ, αξιολογώντας την απηχηση που είχε ο διαγωνισμος «ΕλαιοΓευσίες» σε συνεργασία με τις Νομαρχίες, ΤΕΔΚ και’  Δημους οργάνωσε και στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης Διαγωνισμούς Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής στους οποίους’  επώνυμες Οικοκυρές παρουσίασαν περίπου 300 αυθεντικές συνθέσεις παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής.

’  Οι Διαγωνισμοί αυτοί έγιναν χρονολογικά ως εξής:

-«Σελινώτικες Γεύσεις» στην Κάντανο Σελίνου την 27-2-10

-«Στειακές και Γεραπετρίτικες Γεύσεις» στο Μόχλος Σητείας την 17-4-10

-«Ψηλορείτικες και Μεσσαρίτικες Γεύσεις» στην Γέργερη την 8-5-10

4-_____.150x110.jpg-«Ρεθεμνιώτικες και Αμαριώτικες Γεύσεις» στην Σχολή Ασωμάτων την 12-6-10

’ Ολοι οι διαγωνισμοι αυτοί συνοδευτηκαν απο Ημεριδες για την Κρητικης Διατροφή’  τις οποιες παρακολουθησαν τοσο οι διαγωνιζομενοι, οσο και Εκπαιδευτικοι της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, οι οποιοι στα πλαισια Ομαδικων Περιηγητικων Εκδηλωσεων που οργανωσε ο ΣΕΔΗΚ σε ολους τους Νομους, παραβρεθηκαν και παρακολουθησαν τους διαγωνισμους.’ 

4-_____-_110x150.jpg