ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΕΔΗΚ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ’  ΣΕΔΗΚ
(ΠΑΕΣ)
Αγαπητοί Φίλοι
Το Παρατηρητήριο Αγοράς Ελαιολάδου’  του ΣΕΔΗΚ (ΠΑΕΣ) που άρχισε να λειτουργεί’  από το 2002 μετά την ίδρυση του ΣΕΔΗΚ, συνεχίζοντας αδιάκοπα την δραστηριότητα του’ ’ ’  κατάφερε συνεχώς βελτιωνόμενο’ ’  να φθάσει μέχρι σήμερα συμπληρώνοντας μια 10/ετια λειτουργίας.
Ήδη’ ’  προσφέρει’  μια αρκετά’  συχνή ενημέρωση’  για την’  Ελληνική και διεθνή αγορά ελαιόλαδου’  με την δημοσίευση των ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΝΕΩΝ που παρουσιαζονται κατα διαστηματα στην μεση της αρχικης σελίδας.
Παραλληλα ομως’ συμβάλλει’  στην διαφάνεια της αγοράς με την έκδοση εβδομαδιαίου "Δελτίου τιμών’  παραγωγού". Το Δελτίο αυτό’ ’  δημοσιεύει’  τις τιμές που προσφέρονται από συγκεκριμένες’  Συνεταιρικές και Ιδιωτικές’  επιχειρήσεις από την Κρητη , την’ ’  Πελοποννήσου και’  την’  Λέσβο’  ενώ παράλληλα’  παρουσιάζει και μια’  εικόνα των’ ’ ’  τιμών’ στην Ισπανία και Ιταλία ’  με βάση τα στοιχεία επίσημων πηγών’ των χωρων αυτών.
Η απήχηση του ΠΑΕΣ σήμερα’  και η αποδοχή του είναι σημαντική. Εκτός από τους’  χιλιάδες’  παραγωγούς της Κρήτης που παρακολουθούν τα έντυπα’  εβδομαδιαία Δελτία τιμών που’  διαβιβάζονται’  ηλεκτρονικά και τοιχοκολούνται στους Δήμους τους,’  υπάρχουν και’ ’  πολυάριθμοι επισκέπτες που υπερβαίνουν τους 20.000 μηνιαίως, οι οποίο ενημερώνονται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ για τις τιμές αλλά και για τα νέα της Ελληνικής και διεθνούς αγοράς ελαιόλαδου.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ’  ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ’  ΠΑΕΣ
Το ΠΑΕΣ προς το παρόν παρεχει σε οσους εγγραφονται Μελη στην Ομαδα Φιλων’  Ελαιοιολαδου του ΣΕΔΗΚ (ΟΦΕΣ)’ ’ τα ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΝΕΑ και το εβδομαδιαίο ΔΕΛΤΙΟ’  ΤΙΜΩΝ ελαιολαδου, τα πνευματικα δικαιωματα των οποιων ανηκουν στον ΣΕΔΗΚ και τους συγγραφείς των θεματων. Επομενως η χρήση τους επιτρεπεται ’ μονο για αυτηρα προσωπικη ενημερωση,’ ’ αποκλειομενης της μερικης η ολικης αναδημοσίευσης η οποιασδηποτε χρησης τους χωρις γραπτη αδεια συμφωνα’ οσα αναγραφονται τα’  στο παραθυρο "Πνευματικα δικαιωματα"’  της ιστοσεδλιδα www.sedik.gr’ ’  ’ για τα οποια’  οι χρηστες οφειλουν να ενημερωθουν.’ ’ 
Ειδικοτερα για Το Δελτιο Τιμων ισχύουν τα εξης:
1. Απαγορευεται η με οποιοδηποτε μεσο εντυπο η ηλεκτρονικο μερικη η ολικη’  αναδημοσιευση των τιμων’ που αναφερονται ’  στα εβδομαδιαία Δελτια Τιμων’ χωρις γραπτη αδεια του ΣΕΔΗΚ. ’ ’ Η άδεια αυτή’  θα ζητείται’  με ηλεκτρονικό μήνυμα στην δ/νση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.’ ’  ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στο οποίο θα αναφέρονται πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου καθώς και ο σκοπός και ο τρόπος χρήσης των στοιχείων


2. Ο ΣΕΔΗΚ δεν’  ευθύνεται για τυχόν διαφοροποιήσεις των τιμών που εμφανίζονται στους πίνακες από εκείνες που μπορεί να προσφέρουν’  οι αντίστοιχες’  Οργανώσεις η Επιχειρήσεις’  στην πράξη,’  την ίδια η τις επόμενες ημέρες. ’ 


3. Ο ΣΕΔΗΚ δεν φέρει’ ’  καμιά απολύτως ευθύνη για’  τυχόν’  θετικές ή αποθετικές ζημίες που μπορεί να προκύψουν από αγοραπωλησίες ελαιολάδου που’  πραγματοποιούνται μεταξύ παραγωγών’  και οργανώσεων ή εμπόρων, οι οποίες θα’  πρέπει να βασίζονται στις μεταξύ τους συμφωνίες.