Στους 1.161.000 τόνους, τελικά,’ η παραγωγή της Ισπανίας!
’ ’ ’
’
16-4-08
’ ’ ’ ’ ’ ’ ’
’
’ Η παραγωγή ελαιόλαδου της Ισπανίας’ της τρέχουσας περιόδου (2007/8) ’ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε πρακτικά ολοκληρώνεται η συγκομιδή, ’ διαμορφώθηκε τελικά στους 1.161.400 τόνους, ’ σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ελαιολάδου της Χώρας. Έτσι, τελικά’ διαπιστώνεται’ ότι οι εκτιμήσεις του ’ Διατροφικού Ομίλου SOS ’ κατά τον Δεκέμβριο … για ’ παραγωγή της Ισπανίας’ 1.400 χιλ. τόνους φαίνεται ότι, ’ ηθελημένα η αθέλητα, ’ ήταν αρκετά μακριά από την πραγματικότητα ’ ενώ οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Γεωργίας της Χώρας’ που την ανέβαζαν σε ’ ’ 1.228 χιλ. τόνους ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα.’
Ωστόσο οι εκτιμήσεις της SOS φαίνεται ότι’ έπαιξαν’ τον ρόλο τους’ ’ υπέρ των Βιομηχανιών Τυποποίησης με’ την’ πίεση που άσκησαν στις διεθνείς τιμές’ προκαλώντας’ την’ γνωστή γενική πτώση τους κατά την αρχή της περιόδου.’ ’ ’
Η ’ φετινή παραγωγή της Ισπανίας, σύμφωνα’ με τον Οργανισμό, παρουσιάζει αύξηση’ κατά 15,1% σε σχέση με την παραγωγή της προηγούμενης περιόδου και 14,3% σε σχέση με’ τον μέσο ορό των 4 προηγούμενων περιόδων και πρόελθε από επεξεργασία 5.435.253 τόνους ελαιόκαρπου. Επομένως ’ η ’ μέση απόδοση του ελαιόκαρπου σε ελαιόλαδο,’ σε επίπεδο χώρας ήταν 21,4% .
’ ’ ’
’
Η εμπορευματοποίηση (εσωτερική κατανάλωση και εξαγωγές)’ έφθασε τους ’ 411.900 ’ τόνους’ παρουσιάζοντας αύξηση 4,1% ’ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και 7,8% ’ σε σχέση με τον μέσο ορό’ των 4 προηγούμενων περιόδων.
’ ’ ’
Οι εξαγωγές έφθασαν τους 211.600 τόνους παρουσιάζοντας αύξηση κατά’ 17,9% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και 23,7% σε σχέση με τον μέσο ορό των 4 προηγούμενων περιόδων.’ ’ ’ Η εσωτερική κατανάλωση’ έφθασε’ στους 200.300 τόνους’ παρουσιάζοντας’ μείωση’ κατά 7,3% ’ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και 5% σε σχέση με τον μέσο ορό των 4 προηγούμενων περιόδων.