Αδιαφορία για το πραγματικά υγιενό Παρθένο Ελαιόλαδο και τα επιβλαβή Ραφιναρισμένα και Σπορέλαια!!

Τεράστιος είναι ο θόρυβος που έχει προκληθεί από εκπομπές της ΝΕΤ που αναπαράγονται και προεκτείνονται και από άλλους Κεντρικούς και Τοπικούς Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς, Εφημερίδες και Περιοδικά σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των Φύλλων της Ελιάς.

Η ευπιστία του κόσμου και η τάση των πάσης φυσεως ειδικων και μη Επιστημόνων αλλα και απλων ανθρωπων να προβληθουν με την ευκαιρία της επικαιροτητας δημοσιοποιώντας τις συνηθως ατεκμηρίωτες αποψεις τους εχει δωσει στο θέμα διαστασεις ανεξέλεγκτες ώστε απο αβλαβης φιλολογία να καταληξει σε επικινδυνη κερδοσκοπικό παροξυσμο!

Και ενώ είναι γνωστο ότι δεν υπαρχει καμία επιστημονική έρευνα που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς που βλεπουν το φως της δημοσιοτητας, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ασθενείς με σοβαρότατα προβλήματα υγείας εγκαταλείπουν τις φαρμακευτικές θεραπείες τους για να δοκιμασουν τον... θαυματουργό χυμό, ενώ επιτήδειοι εχουν επιδοθεί και σε εμποριο «ελπιδων» πωλωντας συσκευασμενα φύλλα ελιας σε τιμες 4 ευρω τα 100 γραμμαρια, ενώ αλλοι διδουν απο ιστοσελιδες και οδηγίες συλλογης και χρησης των φυλλων!!!

Ωστόσο ο καρπος της ελιας και το παρθενο ελαιολαδο είναι τεκμηριωμενο επιστημονικα ότι πραγματι περιεχουν ποικιλα μικροστοιχεία και ιδιως αντιοξειδωτικα που δρουν ευεργετικα στην προληψη των καρδιογγειακων παθησεων, ωρισμενων μορφων καρκινου, παθησεων τους στομαχου, του προστάτη, ασθενειων της παιδικης και γεροντικης ηλικίας κ.α . Παρα την γνωση όμως αυτή που αρχισε απο την εποχη του Ιπποκρατη και επιβεβαιώνεται σημερα με πειραματα της συγχρονης Ιατρικης (μελετη επτα χωρων κλπ) το θεμα της υγιεινης αξιας του παρθένου ελαιολάδου δεν πήρε ποτέ τέτοιες διαστάσεις στα ΜΜΕ. Παραλληλα ποτε δεν αναδειχτηκαν επαρκως, ουτε διερευνήθηκαν επιστημονικως σε βαθος οι δυσμενεις και πολύ ενδεχομενα καρκινογενεις επιπτωσεις των ραφιναρισμενων λαδιών, των σπορελαίων αλλα και της πολλαπλης επαναχρησιμοποιησης τους στα τηγανισματα Ταβερνων και Εστιατορίων!

Και επιμενουμε να διευκρινιστει και υπογραμμιστει η αξία του Παρθενου το οποιο εκτος των αλλων περιεχει και την «ελευρωπαινη» που οψιμα ανακαλυφθηκε και απο τον πυρηνα του καρπου και απο τον φλοιο του αλλα και απο αρκετα φυλλα που σε μικρη βέβαια αναλογια περνουν μαζι με τον καρπο και θρυμματιζονται στους θραυστηρες υψηλης ταχυτητας που διαθέτουν τα συχρονα ελαιοτριβεία.

Και επιμενουμε επισης να διευκρινιστει και να τονιστει και απο τα ΜΜΕ ότι λαδια πασης φυσεως (σπορελαια, πυρηνέλαια αλλα και υποβαθμισμενα ελαιολαδα) που ραφιναρονται δηλαδη βελτιωνονται γευστικα με χημικές μεθοδους ενώ χανουν σχεδον όλα τα υγιεινά μικροστοιχεία (φαινολες, ελευρωπαινη κλπ) που περιεχουν επι πλεον είναι πολύ ενδεχόμενο να αποκτουν επικινδυνα και επιβλαβη χημικα καταλοιπα κατά την επεξεργασία τους. Το ότι προερχονται απο μεγαλες Βιομηχανιες που εχουν ISO και άλλες προδιαφραφες δεν σημαινει καθολου, όπως καθημερινα αποδεικνυεται απο οσα ερχονται στο φως της δημοσιοτητας, ότι είναι και διατροφικά ασφαλη.