Ενδιαφέρον για Ελληνικό Ελαιόλαδο από την Αμερικανική Mc Donalt

Εκδήλωση προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Σικάγο των ΗΠΑ στις 27 Μαρτίου 2007. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο στα πλαίσια της Εθνικής Επετείου και θα είναι αφιερωμένη στον «Πολιτισμό της Ελιάς». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες —παρουσιάσεις για το Ελαιόλαδο και την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα και Γευσιγνωσίες ελαιολάδου.

Στην εκδήλωση θα παραστούν από την Ελλάδα o Υπουργός Μακεδονίας— Θράκης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού καθώς και ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Παγκράτης.

Στην εκδήλωση εκτός από το κοινό θα κληθούν και θα παραστούν παράγοντες της Ομογένειας και των Κλάδων Τροφίμων του Σικάγο.

Το Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο με έγγραφο του που απευθύνει στον ΣΕΔΗΚ, σημειώνει ότι η εκδήλωση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση προϊόντων Ελληνικών Επιχειρήσεων καθώς στο Σικάγο υπάρχουν περί τα 4000 Εστιατόρια και αρκετές μεγάλες αλυσίδες τροφίμων των οποίων ο ημερήσιος κύκλος εργασιών κατατάσσεται στην τρίτη θέση μετά την Νέα Υόρκη και την Καλιφορνία.

Ο ΣΕΔΗΚ βρίσκεται ήδη σε επαφή και συνεργασία με το Προξενείο για την παρουσίαση εντύπου προβολής της Υγιεινής και Πολιτιστική αξίας του Κρητικού ελαιολάδου καθώς και ταινίας στα Αγγλικά για την ιστορική εξέλιξη της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Κρήτη από την Προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα.

Οι Επιχειρήσεις και οι Συνεταιρικές Οργανώσεις Τυποποίησης και Εμπορίας Ελαιόλαδου της Κρήτης που θεωρούν σκόπιμη την παρουσίαση προϊόντων τους στην εκδήλωση είτε με εκπροσώπους τους είτε με αποστολή μονό δειγμάτων και εντύπων να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΔΗΚ (τηλ 28210-50800/1)

Ενδιαφέρον της πολυεθνικής Mc Donald’s για Ελαιόλαδο

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα ο εμπορικός ακόλουθος στο ελληνικό προξενείο του Σικάγο κ. Δασκαλόπουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, η πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Mc Donald's, αναγκάζεται από τη νομοθεσία μετά το 2008, να αντικαταστήσει με ελαιόλαδο τα διάφορα λιπαρά που χρησιμοποιεί, για την παρασκευή των τροφίμων της, επειδή χαρακτηρίζονται ανθυγιεινά. Και κατά τον κ. Δασκαλόπουλο η συγκυρία αυτή είναι σημαντική για πρωτοβουλίες από μεγάλες εταιρείες του κλάδου του ελαιολάδου στην Ελλάδα να συνάψουν σχετικές συμφωνίες, δεδομένης της τεράστιας αναγνωσιμότητας που έχει η εταιρεία σε όλο τον Κόσμο.