’ ’ ’  9-10-07. ’ Ο Όμιλος Marfin’  αναβιώνει τους’ ’  πυρόπληκτους ελαιώνες στην Πελοπόννησο!

Πάνω από 15 εκατ. ευρώ δήλωσε ότι θα διαθέσει Ο Τραπεζικός Όμιλος Marfin για την ανασύσταση των πυρόπληκτων ελαιώνων στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Εθνική Επαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Βγενόπουλος, παρουσία του επικεφαλής του ομίλου Dubai Investment Group κ. Saad Balawui. Οι εργασίες για την δράση αυτή, όπως δημοσιεύεται, έχουν ήδη αρχίσει σε ελαιώνες των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις τα ελαιόδεντρα που έχουν καταστραφεί ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια.

’  71110-7___.jpgΕπιτροπή Ειδικών έχει συντάξει τις προδιαγραφές για να γίνουν οι σχετικοί διαγωνισμοί για τις προμήθειες δενδρυλλίων τα οποία πρόκειται να δοθούν δωρεάν στους παραγωγούς. Τα δενδρύλλια θα είναι των καλύτερων, όπως αναφέρεται,, ποικιλιών και συγκεκριμένα της ποικιλίας «Κορωνέϊκη» ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του ελαιολάδου της περιοχής.

’ ’ 
Ο Όμιλος Marfin σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα πλαίσια του τριετούς προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει πρόκειται να διαθέσει άλλα 15 εκ. ευρώ, για την αναβάθμιση και προστασία ορεινών όγκων της Αττικής και της Πελοποννήσου με εκτέλεση έργων αναδάσωσης, φύλαξης, κατασκευής πυροφυλακείων, αλλά και προμήθειας πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων στην Πάρνηθα. Έργα προστασίας θα εκτελεστούν επίσης στον Πάρνωνα, στην περιοχή που είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura, καθώς και ενίσχυση με πυροσβεστικά οχήματα των Δήμων Λεβιδίου, Βυτίνας και Φαλάνθου στο Μαίναλο.’ ’ ’ ’ ’ 
’ ’  Ωστόσο όλα αυτά που βέβαια που από πρώτη άποψη φαίνονται πολύ θετικά θα πρέπει οι αρμόδιοι να τα εξετάσουν με περίσκεψη, ώστε από την μια πλευρά να μην μείνουν απλές εξαγγελίες και από την άλλη να μην υποκρύπτουν άλλες περίεργες ανταποδόσεις. Η ρήση των αρχαίων « ευλαβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» μάλλον θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη!