Αρχείο 2006

23-12-06 Το θέμα αυτό ανήκει στο υλικό της επαγγελματικής πληροφόρησης που δίδεται κάθε εβδομάδα με E-mail

Το θέμα αυτό ανήκει στο υλικό της επαγγελματικής πληροφόρησης που δίδεται κάθε εβδομάδα με E-mail από το παρατηρητηριο ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ στους συνδρομητές του μαζί με Εβδομαδιαίους Πίνακες Τιμών και άλλες πληροφορίες για τους παράγοντες και την κίνηση της αγοράς ελαιολάδου.

Περισσότερα >>>

22-12-06 Το θέμα αυτό ανήκει στο υλικό της επαγγελματικής πληροφόρησης που δίδεται κάθε εβδομάδα με E-mail

Το θέμα αυτό ανήκει στο υλικό της επαγγελματικής πληροφόρησης που δίδεται κάθε εβδομάδα με E-mail από το παρατηρητηριο ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ στους συνδρομητές του μαζί με Εβδομαδιαίους Πίνακες Τιμών και άλλες πληροφορίες για τους παράγοντες και την κίνηση της αγοράς ελαιολάδου.

Περισσότερα >>>

21-12-06 Το θέμα αυτό ανήκει στο υλικό της επαγγελματικής πληροφόρησης που δίδεται κάθε εβδομάδα με E-mail

Το θέμα αυτό ανήκει στο υλικό της επαγγελματικής πληροφόρησης που δίδεται κάθε εβδομάδα με E-mail από το παρατηρητηριο ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ στους συνδρομητές του μαζί με Εβδομαδιαίους Πίνακες Τιμών και άλλες πληροφορίες για τους παράγοντες και την κίνηση της αγοράς ελαιολάδου.

Περισσότερα >>>

20-12-06 Παγκόσμια Έκθεση Ελαιολάδου στην Κίνα τον Απρίλιο του 2007

Πρόσκληση συμμετοχής στην 3η Παγκόσμια Έκθεση Ελαιόλαδου της Κίνας απευθύνουν με έγγραφο τους οι Οργανωτές της Έκθεσης προς τον ΣΕΔΗΚ τον οποίο παρακαλούν να συντονίσει την συμμετοχή Ομάδας από ενδιαφερόμενες Οργανώσεις και Επιχειρήσεις της Κρήτης. Η έκθεση αυτή, που όπως σημειώνουν στο έγγραφό τους οι Οργανωτές, είναι η μοναδική επαγγελματική κλαδική έκθεση Ελαιόλαδου και Βρώσιμων λαδιών που οργανώνεται στην Κίνα, πρόκειται να γίνει στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Κίνας στο Πεκίνο, από 16-18 Απριλίου 2007. Η Έκθεση αυτή ευρίσκεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Προβολής και Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Γεωργίας και πολλούς Συνεταιρικούς Φορείς.

Περισσότερα >>>

13-12-06 Συγκομιδή: Βελτιωμένες οι αποδόσεις και χαμηλές οξύτητες.

Οι καλές καιρικές συνθήκες και ιδιαιτέρα οι ηλιοφάνεια που επικράτησε τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη φαίνεται ότι επέσπευσαν την έναρξη της συγκομιδής και της έκθλιψης του ελαιόκαρπου σχεδόν σε όλες τις περιοχές.

Περισσότερα >>>

12-12-06 Τιμές: Στα ίδια επίπεδα στην Κρήτη, με διακυμάνσεις στην Ισπανία.

Στα ίδια επίπεδα με τις δύο προηγούμενες βδομάδες βασικά παραμένουν οι τιμές στην Κρήτη, παρουσιάζοντας μια μικρή διαφορά προς τα άνω στην περιοχή Χανίων όπου κυμαίνονται μεταξύ 2,60-2,72 ευρώ σε σχέση με την περιοχή Ηρακλείου όπου κυμαίνονται μεταξύ 2,58-2,60 ευρώ.

Περισσότερα >>>

11-12-06 Σε έξαρση οι νοθείες και παραποιήσεις ετικετών στο Ελαιόλαδο. Νοθείες και απομίμηση Κρητικών ετικετών στην Κίνα και Ρωσία!

Ενώ αρχίζουν να καρποφορούν οι από έτη καταβαλλόμενες προσπάθειες για την εδραίωση της φήμης του Κρητικού ελαιολάδου στις αγορές του εξωτερικού και ενώ ήδη υπάρχουν ειδικές προσκλήσεις του ΣΕΔΗΚ για παρουσία Κρητικών Ελαιόλαδων σε εκθέσεις στην Κίνα, κάποιοι επιτήδειοι φροντίζουν να «αξιοποιήσουν» την φήμη, που με τόσους κόπους αποκτήθηκε με νοθείες και του περιεχομένου αλλά παραποιήσεις ετικετών!

Περισσότερα >>>

09-12-06 Τυποποίηση Ελαιολάδου σε Χάρτινες Φιάλες της Tetra Pak ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΕΖΩΝ

Η αγορά ελαιολάδου της Αυστρίας, όπου τον Απρίλιο του 2005 ο ΣΕΔΗΚ οργάνωσε εκστρατεία προβολής ελαιολάδου διάρκειας 4 ημερών με έκθεση Πολιτισμού και προϊόντων, ομιλίες και την Υγιεινή και Πολιτιστική αξία του Ελαιολάδου, βραβεύσεις παρουσιάσεων κ.α., αποτελεί μία μικρή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά.

Περισσότερα >>>

06-12-06 Συμπληρωματική προκαταβολή 25% της Ενιαίας Ενίσχυσης. Διαμαρτυρίες για Πληρεξουσιότητα ΑΤΕ

Συμπληρωματική προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης ύψους 25% της συνολικής αξίας της στους δικαιούχους αγρότες της χωράς μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται προφανώς και ελαιοπαραγωγοί χορηγείται σύμφωνα δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε.Μπασιακου.

Περισσότερα >>>

28-11-06 Με τεράστια προβλήματα αρχίζει η καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης Δηλώσεις και αντιδηλώσεις Υπουργείου, ΠΑΣΟΚ και Αγροτικών στελεχών για τις ευθύνες. Η θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Με τεράστια προβλήματα και μέσα σε μια θολή και συγκεχυμένη για τους ελαιοπαραγωγούς ατμόσφαιρα άρχισε επί τέλους από την περασμένη Δευτέρα η προκαταβολή επιδοτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης της περιόδου 2005/6

Περισσότερα >>>

27-11-06 Εκδηλώσεις «Ελαίας Κόσμος» στις Αρχάνες Οργανώνονται από τον Δήμο και το ΚΑΠΗ Αρχανών και τον ΣΕΔΗΚ

Εκδηλώσεις με τίτλο «Ελαίας Κόσμος» που θα διαρκέσουν 20 ημέρες, οργανώνονται στις Αρχάνες από 1-20 Δεκεμβρίου, από τον Δήμο και το ΚΑΠΗ Αρχανών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργανώνονται στα πλαίσια του έτους ελιάς και ελαιολάδου 2006 και υποστηρίζονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και πολλούς Τοπικούς Φορείς, είναι αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει Εκθέσεις, Ημερίδα και Λογοτεχνικό και Γευστικό Αφιέρωμα.

Περισσότερα >>>

24-11-06 Προχωρεί η συγκομιδή στην Κρήτη. Καλές η ποιότητα αλλά οι αποδόσεις σχετικά χαμηλές

Προχωρεί αλλά δεν έχει ακόμα γενικευθεί η συγκομιδή στην Κρήτη. Στα Χανιά προηγείται η περιοχή Κισάμου όπου τα στοιχεία των Ελαιοτριβείων Συν/σμου Πλατάνου, Κολυμβαρίου (Τζεράνη) και Άστρικα (Μιχελάκη) οι αποδόσεις κυμαίνονται από 5-5,5/1 και οι οξύτητες από 0,31ο - 0,4ο

Περισσότερα >>>

23-11-06 Στον Συν/σμο Κριτσάς απονέμεται σήμερα στη Μαδρίτη το Τρίτο Παγκόσμιο Βραβείο Ποιότητας

Η απονομή των Βραβείων του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ποιότητας Mario Solinas για το 2006, που οργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου, πραγματοποιείται σήμερα σε ειδική τελετή στην έδρα του Συμβουλίου στην Μαδρίτη.

Περισσότερα >>>

22-11-06 Τιμές: Σε πτωτική πορεία στην Ισπανία και Ιταλία. Σταθερές ακόμη στην Κρήτη

Έληξαν χθες, μετά από παράταση δυο ημερών, οι εντυπωσιακές, πρωτότυπες και αρκετα αποτελεσματικές εκδηλώσεις «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Πολιτισμός - Υγεία – Διατροφή - Οικονομία» που πραγματοποιήθηκαν από 3-20 Ιουνίου με διάφορες δράσεις στο Τέμενος Γιαλί Τζαμί και στο Μεγάλο Αρσεναλι στα Χανιά.

Περισσότερα >>>

07-11-06 Μειώνεται σημαντικά η Ποιοτική επιδότηση. Αίτια, επιπτώσεις και προτάσεις!

Σημαντική φαίνεται να είναι η μείωση, που πρόκειται να υποστεί η ποιοτική επιδότηση της περιόδου 2005, αφού από 65 ευρώ ανά στρέμμα που μπορούσε να ανέλθει, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε στις αρχές του χρόνου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τελικά διαπιστώνεται ότι μπορεί να περιοριστεί και μέχρι 22 ευρώ το στρέμμα.

Περισσότερα >>>

03-11-06 Τιμές: Σε Ομαλή Προσγείωση, με το βλέμμα στην Ισπανία!

Οι τιμές συνεχίζουν την αργή αλλά σταθερά μειωτική πορεία τους φθάνοντας από την μέγιστη τιμή τους των 4 ευρώ (1363 δρχ) των αρχών του περασμένου Ιανουαρίου σταδιακά στα 2,58- 2,7 ευρώ (880-920 δρχ) στα τέλη Οκτωβρίου οπότε φθάνει, πρόωρα φέτος, το λάδι της νέας σοδειάς...

Περισσότερα >>>

01-11-2006 Άρχισε πρόωρα η συγκομιδή. Καλές οι πρώτες ενδείξεις για αποδόσεις και ποιότητα. Μέτρια η παραγωγή στην Ελλάδα, υψηλή στην Ισπανία

Οι βροχές του Οκτωβρίου και οι λίγες λιακάδες που ακολούθησαν βοήθησαν στην βελτίωση της εμφάνισης του ελαιόκαρπου και οδήγησαν τους πιο βιαστικούς να αρχίσουν την συγκομιδή και δυο τρία ελαιοτριβεία στην περιοχή της Κισάμου να ανοίξουν από τις 29 Οκτωβρίου...

Περισσότερα >>>

27-10-06 Εξαγωγή Ελληνικού Ελαιολάδου στην ….. Κίνα! Δυσκολίες και ιδιορρυθμίες της αγοράς

Εμπορική συμφωνία για εξαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου στην Κίνα ανακοινώνεται ότι επέτυχε η ελληνική επιχειρηματική αποστολή που συνόδευε τον υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη στο ταξίδι του στη Κίνα. Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας κ. Φώλια στην πόλη Τσινγκτάο, η οποία είναι Ολυμπιακή πόλη που θα φιλοξενήσει τα αθλήματα Ιστιοπλοΐας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Περισσότερα >>>

07-09-06 Επερωτηση απο τους Βουλευτες του ΠΑΣΟΚ Κρητης στον Υπουργο Αγροτικης Αναπτυξης.

Επερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Μπασιάκο υπέβαλαν τον περασμένο μήνα στη Βουλή οι εννιά βουλευτές ΠΑΣΟΚ Κρήτης για το σημαντικό πρόβλημα της μη αναγνώρισης του ελαιολάδου Κρήτης από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Περισσότερα >>>

01-09-06 ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ «ΕλαιοΓευσίες». Πρωτότυπος Χάρτης – Οδηγός της Κρήτης. Διανέμεται δωρεάν από Πρακτορεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων, Ξενοδοχεία και Τουριστικές Επιχειρήσεις.

Ένας πρωτότυπος Χάρτης και συγχρόνως Οδηγός της Κρήτης εκδόθηκε στην Αγγλική σε 60.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν στους ξένους Τουρίστες μέσω Πρακτορείων Ενοικίασης Αυτοκινήτων.

Περισσότερα >>>

31-08-06 Στο Μουντομπάσκετ το Ελληνικό Ελαιόλαδο!

Αξιόλογη προβολή του ελληνικού ελαιολάδου φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα πλαίσια του Μουντομπάσκετ στην Ιαπωνία. Στην κεντρική πλατεία της Hamamatsu, της πόλης που φιλοξένησε τον πρώτο γύρο του Μουντομπάσκετ οργανώθηκε ένα γενικότερο πρόγραμμα προβολής της Ελλάδας (γαστρονομία, ιστορία, αθλητισμός κ.α.) μέσα στο οποίο περιλαμβανόταν και το ελαιόλαδο.

Περισσότερα >>>

30-08-06 Τεράστια Ποσά σε Ελαιουργικές Οργανώσεις από τα Παρακρατήματα των Επιδοτήσεων! Συγκεχυμένη και χωρίς στόχους η διαδικασία κατανομής.

Ασαφής, συγκεχυμένη και χωρίς συγκεκριμένους στόχους φαίνεται η ατμόσφαιρα της κατανομής στις Ελαιουργικές Οργανώσεις της Χώρας του σημαντικού ποσού των 40 εκατ. ευρώ που προκύπτει από το 2% του παρακρατήματος που επιβάλλεται σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς με την νέα ΚΟΑ. Ελάχιστα είναι γνωστά για πως θα δαπανηθούν και αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά αλλά και για το πώς θα διασφαλιστεί η επιστροφή, κάποτε, στους παραγωγούς ενός αξιόλογου τελικού αποτελέσματος, ανάλογου των παρακρατήσεων που θα γίνουν σε βάρος τους.

Περισσότερα >>>

28-08-06 Αγορά: Σε θερινές διακοπές υπό ….. την σκιά της νέας σοδειάς!

Σε θερινές διακοπές …. «υπό την σκιά» της ερχόμενης σοδειάς, φαίνεται να βρίσκεται η Αγορά ελαιολάδου κατά την διάρκεια του Αυγούστου στην Κρήτη και στις άλλες περιοχές της Χώρας καθώς και στην Ισπανία και Ιταλία. Οι αγοραπωλησίες πρακτικά έχουν σταματήσει και οι τιμές, όπου υπάρχουν, «λικνίζονται» σε ένα κυματισμό λίγο πιο πάνω από το επίπεδο των 1000δρχ.

Περισσότερα >>>

24-07-06 Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο οι Εκδηλώσεις «Ελιά και Λάδι στην Κρήτη». Ζωηρό ενδιαφέρον των Ξένων Τουριστών για τον «Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας» και την «Έρευνα Αγοράς» για το Κρητικό Ελαιόλαδο

Σημαντικη επιτυχία, όπως αναμενόταν, σημειώνουν και στο Ηράκλειο οι Ενημερωτικές – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με θέμα «ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Ιστορία και Πολιτισμός 8000 Ετών» που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έτους Ελιάς και Ελαιολάδου 2006, στην «Πύλη Αγ. Γεωργίου» στην Πλατεία Ελευθερίας, από 21 -28 Ιουλίου 2006.

Περισσότερα >>>

18-07-06 Εκδηλώσεις «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»

Ενημερωτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα « ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- Ιστορία και Πολιτισμός 8000 ετών» πρόκειται να οργανωθούν στα πλαίσια του έτους Ελιάς και Ελαιολάδου 2006, στην «Πύλη Αγ. Γεωργίου» στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο από 21 -28 Ιουλίου 2006.

Περισσότερα >>>

12-07-06 Η Αγορά Ελαιόλαδου της Ρωσίας

Την μεγάλη ευκαιρία για την εισβολή του ελληνικού ελαιολάδου στη μεγάλη Ρώσικη αγορά, επισημαίνει η πρεσβεία μας στη Μόσχα και υποστηρίζει ότι η αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της χώρας, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης και του ελαιολάδου.

Περισσότερα >>>

10-07-06 Αυστρία: Ανερχόμενη αγορά ελαιολάδου για την Ελλάδα

Η αγορά ελαιολάδου της Αυστρίας, όπου τον Απρίλιο του 2005 ο ΣΕΔΗΚ οργάνωσε εκστρατεία προβολής ελαιολάδου διάρκειας 4 ημερών με έκθεση Πολιτισμού και προϊόντων, ομιλίες και την Υγιεινή και Πολιτιστική αξία του Ελαιολάδου, βραβεύσεις παρουσιάσεων κ.α., αποτελεί μία μικρή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά.

Περισσότερα >>>

20-06-06 Σημαντικό και Πολύπλευρο το Έργο του ΣΕΔΗΚ

Σημαντικό και πολύπλευρο ηταν το έργο που εχει παραχθεί από τον ΣΕΔΗΚ κατά την διάρκεια της 5ετους ενεργού δράσης του και ειδικότερα κατά την περίοδο 2005/6. Αυτό αποδείχτηκε από την παρουσίαση του απολογισμού που έγινε κατά την Γ.Σ. του Φορέα που έγινε στα πλαίσια της ημερίδας «Ελαιοκομία της Κρήτης: Παρόν και Μέλλον» στις 17 Ιουνίου στο Μεγάλο Αρσεναλι στα Χανιά.

Περισσότερα >>>

19-06-06 Αδικαιολόγητη η μη αναγνώριση Ελαιολάδου ΠΓΕ «Κρήτη» Προτάσεις για την Πιστοποίηση και Τυποποίηση, τους Παραδοσιακούς Ελαιώνες και την Δακοκτονία

Αρκετά σοβαρή και υπεύθυνη ήταν η Συζήτηση Στρογγυλού Τραπεζιού που έγινε στα πλαίσια των Εκδηλώσεων «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» στις 17 Ιουνίου στο Μεγάλο Αρσενάλι. Η συζήτηση αυτή στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι Δήμων, Συλλογών, Επιμελητηρίων, Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.α. περιέλαβε σχεδόν όλα τα θέματα που απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα αλλά και εκείνα που όπως επισημάνθηκε σίγουρα θα απασχολήσουν τους ελαιοπαραγωγούς στο εγγύς μέλλον.

Περισσότερα >>>

19-06-06 Εκδηλώσεις «Ελιά και Λάδι στην Κρήτη». Αθρόα Προσέλευση και Ζωηρό Ενδιαφέρον από του Ξένους Τουρίστες

Η αξιοποίηση του Τουρισμού στην ανάδειξη και προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου και αντίστροφα η αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Υγιεινής αξίας του Κρητικού Ελαιόλαδου στην βελτίωση και ανύψωση του ποιοτικού επιπέδου του Τουριστικού προϊόντος της Κρήτης αποτελούν δύο στόχους πού μπορούν να εξυπηρετηθούν αμοιβαία με άριστα αποτελέσματα.

Περισσότερα >>>

18-06-06 Αθρόα συμμετοχή στην Ημερίδα «Το Ελαιόλαδο στην Διατροφή και στην Υγεία». Άρχισαν Εγγραφές για Ίδρυση Συνδέσμου Κρητικής Διατροφής.

Ενημερωτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα « ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- Ιστορία και Πολιτισμός 8000 ετών» πρόκειται να οργανωθούν στα πλαίσια του έτους Ελιάς και Ελαιολάδου 2006, στην «Πύλη Αγ. Γεωργίου» στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο από 21 -28 Ιουλίου 2006.

Περισσότερα >>>

17-06-06 Ο Συν/σμός Κριτσάς Κέρδισε το Τρίτο Παγκόσμιο Βραβείο Ποιότητας 2006

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς Μεραμβέλλου που είχε καταταγεί στους 6 Φιναλίστες, κέρδισε τελικά το Τρίτο Βραβείο Mario Solinas στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποιότητας που οργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου.

Περισσότερα >>>

15-06-06 Ημερίδες: «Διατροφή και Ελαιόλαδο» και «Παρόν και Μέλλον» της Ελαιοκομίας στην Κρήτη» Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουνίου στο Μεγάλο Αρσενάλι

Δυο σημαντικές Ημερίδες με θέματα «Το Ελαιόλαδο στην Διατροφή και στην Υγεία» και «Ελαιοκομία της Κρήτης: Παρόν και Μέλλον» πρόκειται να οργανωθούν στο Μεγάλο Αρσεναλι στα Χανιά, στα πλαίσια των 15/νθημερων Εκδηλώσεων «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» που πραγματοποιούνται από 3-18 Ιουνίου στα πλαίσια του έτους Ελιάς και Ελαιόλαδου.

Περισσότερα >>>

13-06-06 Αγορά: Κινήθηκε αλλά προς τα κάτω! Πτώση στις τιμές 15% τον τελευταίο μήνα προκαλεί ανησυχία στο εμπόριο

Ελαφρά κινητικότητα άρχισε να παρουσιάζει η αγορά ελαιόλαδου στην Κρήτη αλλά με σημαντικές τάσεις προς τα κάτω. Μερικές Συν/κές Οργανώσεις και Επιχειρήσεις που τις τελευταίες βδομάδες δεν αγόραζαν άρχισαν δειλά-δειλά να αγοράζουν αλλά με σημαντικά χαμηλότερες τιμές από ότι πριν από 4-5 βδομάδες.

Περισσότερα >>>

07-06-06 «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ». Εκστρατεία Προβολής του Κρητικού Ελαιολάδου στους Τουρίστες της Κρήτης

Η αξιοποίηση του Τουρισμού στην ανάδειξη και προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου και αντίστροφα η αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Υγιεινής αξίας του Κρητικού Ελαιόλαδου στην βελτίωση και ανύψωση του ποιοτικού επιπέδου του Τουριστικού προϊόντος της Κρήτης αποτελούν δύο στόχους πού...

Περισσότερα >>>

29-05-06 To Ελαιόλαδο του Συν/σμού Κριτσάς προκρίθηκε μέσα στους 6 Φιναλίστες του Διαγωνισμού Mario Solinas

Το ελαιόλαδο του Συν/σμου Κριτσάς Λασιθίου περιλαμβάνεται μεσα στους 6 φιναλίστες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Mario Solinas, δηλαδή μεσα στους 6 πρώτους από τους οποίους θα επιλεγούν σε μια δεύτερη κρίση από Επίσημη Διεθνή Επιτροπή οι νικητές για το πρώτο, δεύτερο και τρίτο Παγκόσμιο Βραβείο Ποιότητας...

Περισσότερα >>>

26-05-06 Ανθοφορία Ελπίδων και Ανησυχιών! Συσκέψεις στην Ισπανία για τα αδιάθετα αποθέματα και την υψηλή αναμενόμενη σοδειά

Η ανθοφορία σχεδόν σε όλη την Κρήτη είναι από αρκετά καλή έως εξαιρετική και εάν η εξέλιξη της είναι ομαλή και δεν υπάρξουν καταστροφές από ακραίες καιρικές συνθήκες (θερμούς ξηρούς νοτιάδες κ.α. ) η παραγωγή της ερχομένης χρονιάς πρέπει να είναι αρκετά υψηλή. Ίδιες πληροφορίες υπάρχουν και για την ανθοφορία στην Ισπανία...

Περισσότερα >>>

23-05-06 Αγορά: Πλήρης απραξία με σημαντικές πτώσεις στις τιμές.

Σχεδόν πλήρης απραξία και σημαντικές πτώσεις στις τιμές επικρατεί τελευταία στην αγορά της Κρήτης και όλης της χώρας αλλά και στην αγορές της Ισπανίας και Ιταλίας. Στην Κρήτη οι αγοραπωλησίες έχουν κυριολεκτικά παγώσει αφού καμιά ιδιωτική επιχείρηση χονδρικής ή λιανικής δεν αγοράζει και δεν δίδει τιμές...

Περισσότερα >>>

19-05-06 Η ΕΕ απέρριψε αίτημα 6 χωρών για άνοιγμα εισαγωγών από τρίτες χώρες

Απέρριψε τελικά η ΕΕ το αίτημα που υπέβαλαν στο Συμβούλιο Υπουργών που έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες 6 χώρες για άνοιγμα εισαγωγών ελαιόλαδου από τρίτες χώρες με σκοπό την μείωση των τιμών. Το αίτημα υποβλήθηκε από την Σουηδία, Αγγλία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, και Σλοβακία αλλά τελικά...

Περισσότερα >>>

09-05-06 Τα Μνημειακά Ελαιόδεντρα της Κρήτης σε Ταινία της Καναδικής Τηλεόρασης

Η εκπρόσωπος της Εθνικής Καναδικής Τηλεόρασης κ. Helene Girard βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κρητη προκειμένου να εντοπίσει Παλαιά Μνημειακά Ελαιόδεντρα τα οποία θα περιλάβει σε ταινία που θα έχει τίτλο «Αν τα δέντρα μιλούσαν…». Η κ. Girard που έρχεται στην Κρήτη μετά από πρόσκληση του ΣΕΔΗΚ...

Περισσότερα >>>

21-04-06 ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΟΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 2006.Στόχοι, Άξονες Δράσης και Πρόγραμμα για 6 Υπουργεία

Οι στόχοι που τέθηκαν για το Ετος Ελιάς και Ελαιολαδου 2006, οι Άξονες Δράσης και τα συγκεκριμένα προγράμματα για τα 6 συναρμόδια Υπουργεία ανακοινώθηκαν πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων...

Περισσότερα >>>

19-04-06 Νόμος στην Ιταλία για Τυποποιημένο Παρθένο Ελαιόλαδο στα Εστιατόρια

Ενώ στην Ελλάδα και δυστυχώς και στην Κρήτη, μόλις αρχίσαμε να αγωνιζόμαστε για την επαναφορά του ελαιόλαδου στις κουζίνες των εστιατορίων και ταβερνών από όπου τελευταία έχει εκτοπιστεί από τα σπορέλαια, η Ιταλία ψήφισε πρόσφατα Νόμο με τον οποίο όλα τα Εστιατόρια θα είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν...

Περισσότερα >>>

18-04-06 Αξιόλογη η φετινή σοδειά και όψιμη αλλά καλή η νέα ανθοφορία στην Κρήτη.

Αξιόλογη ήταν τελικά η παραγωγή της περιόδου που πέρασε στην Κρήτη παρά την αρχική εκτίμηση ότι θα ήταν πολύ χαμηλή. Οι καλές αποδόσεις που υπήρχαν σχεδόν παντού και που ήταν κατά 15-20% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αντιστάθμισαν σε ένα σημαντικό βαθμό την μειωμένη ποσοτικά παραγωγή ορισμένων περιοχών...

Περισσότερα >>>

17-04-06 Πρόβλημα στα Βιολογικά Ελαιόλαδα από επιμόλυνση με Εndosulfan

Σοβαρό πρόβλημα στα Ελληνικά Βιολογικά Ελαιόλαδα δημιουργεί η διαπίστωση περιπτώσεων μόλυνσης με το απαγορευμένο φάρμακο endosulfan και πιο συγκεκριμένα τον μεταβολίτη endosulfan sulfate ελαιόλαδων της Μεσσηνίας, της Κρήτης, της Μυτιλήνης, ακόμη και της Χαλκιδικής, ενώ εκκρεμούν έλεγχοι...

Περισσότερα >>>

14-04-06 Απραξία στην Αγορά και Σημαντικές Πτώσεις στις Τιμές

Σχεδόν πλήρης απραξία επικρατεί στην αγορά ελαιολάδου στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και την Ισπανία και Ιταλία. Οι μισές περίπου από τις Οργανώσεις και Επιχειρήσεις που αγοράζουν λάδι στην λιανική και σχεδόν όλες οι Επιχειρήσεις που αγοράζουν λάδι στην χονδρική...

Περισσότερα >>>

13-04-06 ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ! Ανάγκη για σημαντική παράταση της προθεσμίας ή επαύξηση των συνεργείων και εκτός ΕΑΣ στα μεγαλύτερα χωριά ή τις έδρες των Δήμων

Σε κρίσιμη κατάσταση έχει περιέλθει η όλη εξέλιξη της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, με τις ΕΑΣ, στις οποίες μεταφέρθηκε το κύριο βάρος της διαδικασίας, να προβληματίζονται όχι μόνο αν θα προλάβουν να την ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα - αυτό είναι φανερό πως είναι αδύνατο...

Περισσότερα >>>

05-04-06 ΑΘΡΟΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. Παρουσιάστηκαν 105 «Ασυναγώνιστα» Γευστικά Δημιουργήματα με Ελαιόλαδο!

Αθρόα, στην κυριολεξία ηταν η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Φαγητών και εδεσμάτων με αποκλειστική χρήση ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΕλαιοΓευσίες 2006» και εντυπωσιακή η διεξαγωγή του στην κυκλική γυάλινη αίθουσα του Ξενοδοχείου Caldera Beach. Συμμετείχαν συνολικά 80...

Περισσότερα >>>

03-04-05 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΕΛΑΙΟΓΕΥΣΙΕΣ 2006». Παρούσα η Πολιτική, Δημοτική και Αγροτική Ηγεσία και 520 Ελαιοπαραγωγοί.

Εντυπωσιακή κατά κοινή ομολογία και πολύ πέραν από τα αναμενόμενα ήταν η επιτυχία των εκδηλώσεων «ΕλαιοΓευσίες 2006» που οργανώθηκαν από τον ΣΕΔΗΚ, τον Δήμο Πλατανιά και το Δίκτυο Καταστημάτων αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου «ΕλαιοΓευσίες» στις 31 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Caldera Beach στο Γεράνι Κυδωνίας...

Περισσότερα >>>

23-03-06 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΕΛΑΙΟΓΕΥΣΙΕΣ 2006». Υψηλό Ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Φαγητών και Παρασκευασμάτων Ελαιολάδου.

Σημαντική επιτυχία προβλέπεται να έχουν οι εκδηλώσεις «ΕλαιοΓευσίες 2006» που οργανώνονται από τον ΣΕΔΗΚ, τον Δήμο Πλατανιά και το Δίκτυο Καταστημάτων αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου «ΕλαιοΓευσίες» στις 31 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Caldera Beach στο Γεράνι Κυδωνίας. Στην εκτίμηση αυτή οδηγούν όλα τα δεδομένα της προετοιμασίας...

Περισσότερα >>>

21-03-06 Χρόνια ασθένεια και όχι ίωση, έχουν τα άδικα «δικαιώματα» των ενισχύσεων! Δύσκολη η έγκαιρη διόρθωσή τους και αδύνατη η ολοκλήρωση της ενεργοποίησης μέχρι 5 Ιουνίου!

Φαίνεται ότι η ασθένεια από την οποία πάσχουν τα «Δικαιώματα των Ενισχύσεων» που προβλέπονται με την νέα ΚΟΑ, είναι χρόνια και όχι «ίωση» , όπως αποκλήθηκε προ ημερών. Έτσι, παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν φαίνεται να είναι εύκολη η πλήρης διόρθωση των στοιχείων και η έγκαιρη αποστολή τους στις ΕΑΣ...

Περισσότερα >>>

21-03-06 Αγορά: Στασιμότητα στις αγοραπωλησίες και Μειωτικές Τάσεις στις Τιμές

Στασιμότητα στις αγοραπωλησίες και ελαφρά μειωτικές τάσεις στις τιμές κυριαρχούν τις δυο τρεις τελευταίες βδομάδες στην Ελληνική αλλά και διεθνή αγορά. Οι τιμές καίτοι διατηρούνται ακόμα αρκετα υψηλές, έχουν καθηλωθεί στα ίδια επίπεδα και κυμαίνονται στην Κρήτη από 1300-1380 δρχ στην λιανική και στις 1350δρχ στην χονδρική...

Περισσότερα >>>

17-03-06 Ενδεχόμενη Αιφνίδια Απόφαση για τις Εισαγωγές. Η Ισπανία ετοιμάζει εισήγηση για εισαγωγή 80.000 τόνων

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει αιφνίδια απόφαση για τις πολυσυζητημένες εισαγωγές ελαιολάδου από τρίτες χώρες στην Συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (24 Μαρτίου) στις Βρυξέλλες παρά το ότι στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει θέμα για εισαγωγές...

Περισσότερα >>>

«««««««ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 2006»»»»»»» Με πλούσια πολιτιστικά, καλλιεργητικά, χρηστικά στοιχεία και 150 Φωτογραφίες για την Ελιά και το Λάδι στην Κρήτη.

Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2006 ως Έτους Ελιάς και Ελαιολάδου, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) προχώρησε στην έκδοση ενός αναμνηστικού Ημερολογίου με τίτλο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 2006 το οποιο έτυχε εξαιρετικά ευμενούς υποδοχής από παραγωγούς, παράγοντες και φορείς που σχετίζονται με την ελαιοκομία...

Περισσότερα >>>

27-02-06 Ρεκόρ Ποιότητας φέτος στην Κρήτη! Το 95% με οξύτητα κάτω από 0,3ο αλλά η παραγωγή πολύ χαμηλή!

Ολοκληρώθηκε πρακτικά η συγκομιδή της φετινής χρονιάς στην Κρήτη με επίτευξη ενός ρεκόρ, ενδεχόμενα παγκόσμιου, στο επίπεδο της ποιότητας. Το σύνολο της παραγωγής που επιτεύχθηκε φέτος στο νησί όχι μονό ανήκει στην υψηλότερη επίσημη ποιοτική κατηγορία του εξτρα Παρθένου αλλά κατά ένα σημαντικό ποσοστό της, που πρέπει...

Περισσότερα >>>

25-02-06 Αναβάλλονται και πάλι οι εισαγωγές παρά την πίεση των Βιομηχανιών!

Η Κοινότητα αναβάλλει για άλλη μια φορά την συζήτηση για την ψήφιση του Κανονισμού για τις εισαγωγές παρά το ότι ήταν έτοιμος να ψηφιστεί από τις 17 Ιανουαρίου. Η προβαλλομένη αιτιολογία για την αναβολή είναι ο φόρτος εργασιών. Στην πραγματικότητα όμως οι λόγοι πρέπει να είναι άλλοι, με κυριότερο κατά την άποψη μας το ότι το...

Περισσότερα >>>

23-02-06************ΕΛΑΙΟΓΕΥΣΙΕΣ 2006************* Διαγωνισμός Φαγητών και Παρασκευασμάτων με Αποκλειστική Χρήση Ελαιολάδου - Όροι και Διαδικασία Διαγωνισμού

Σημαντικές πολιτιστικές, ενημερωτικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις με τίτλο « ΕλαιοΓευσίες 2006» πρόκειται να οργανωθούν στα Χανιά στα πλαίσια του έτους Ελιάς και Ελαιολάδου 2006, από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), τον Δήμο Πλατανιά και το Δίκτυο Καταστημάτων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου ΔΕΠΕΚ – ΔΚ "ΕλαιοΓευσίες"...

Περισσότερα >>>

21-02-06 Τιμές: Με ελαφρές διακυμάνσεις συνεχίζουν υψηλές !

Με ελαφρές αναταράξεις συνεχίζουν την υψηλή πτήση τους οι τιμές παραγωγού σε ένα ύψους ρεκόρ για τα τελευταία χρονιά δημιουργώντας πολλές ελπίδες για την διατήρηση τους αλλά και πολλές επιφυλάξεις για τις τυχόν επιπτώσεις τους. Έτσι, οι τιμές στην Κρήτη στις 21 Φεβρουαρίου διατηρήθηκαν σχετικά σταθερές και κυμανθήκαν...

Περισσότερα >>>

07-02-06 Ολοκληρώνεται η συγκομιδή με άριστες αποδόσεις και Ποιότητα. Βροχές και χιόνια στην Ισπανία εκτιμώνται ευνοϊκά για την ερχόμενη σοδειά.

Η συγκομιδή βρίσκεται πλέον προς το τέλος της. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας και της Κρήτης αλλά και της Ιταλίας και Ισπανίας έχει φθάσει στο 80-100%. Στην Κρήτη, αν εξαιρεθούν οι ζώνες της Τσουνατης στα Χανιά (Σέλινο, Εννιά χωριά) και οι νότιες ζώνες του Ν. Ρέθυμνου (Σελιά, Ροδάκινο) όπου λόγω ποικιλιών και τρόπου συγκομιδής...

Περισσότερα >>>

02-02-06 Εντείνεται η αντιπαράθεση για την διαχείριση της Δακοκτονίας! Ανταλλαγή αιχμηρών δηλώσεων μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΠΟΓΕΔΥ – ΠΕΓΔΥ

Με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΠΟΓΕΔΥ (Πανελληνίας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) φαίνεται ότι συνεχίζεται και εντείνεται η διαμάχη για την ανάθεση της υπευθυνότητας της οργάνωσης της Δακοκτονίας. Έτσι, η πρόβλεψη ότι η πλήρης αποσύνδεση - που τελικά έγινε αποδεκτή με το δέλεαρ του παρακρατήματος...

Περισσότερα >>>

01-02-06 Προβληματική η Επιδότηση της Ποιότητας για το 2006! Σε ποιους και με ποια κριτήρια θα χορηγηθεί.

Το «Ποιοτικό Παρακράτημα» δηλαδή το 4% (22,2 εκ ευρώ) που αποφάσισε τελικά η χώρα μας, σύμφωνα με το άρθρο 69 του Καν ΕΚ 1782/2003, να παρακρατείται (αφαιρείται) από την ενιαία ενίσχυση όλων των ελαιοπαραγωγών, καθορίστηκε τελικά με ΚΥΑ που υπέγραψε από τις 4 Ιανουαρίου ο Υπουργός ΥΑΑΤ κ. Μπασιάκος να χορηγείται ως στρεμματική...

Περισσότερα >>>

31-01-06 Τιμές: Με ελαφρές μειώσεις αλλά ακόμα υψηλές! Ζήτηση από Ισπανία αλλά και Προσφορές από Τουρκία με 4,09 ευρώ στην Κρήτη! Αναβολή της συζήτησης για τις εισαγωγές στις Βρυξέλλες.

Σταθερές ή με ελαφρές μειώσεις της τάξεως 1 -1,5% παρουσιάζονται οι τιμές παραγωγού για το εξτρα παρθένο ελαιόλαδο τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη αλλά και στην Ισπανία η οποία αποτελεί το κέντρο διαμόρφωσης των τιμών τουλάχιστο για φέτος. Αξιοσημείωτο γεγονός της αγοράς, που ενδεχόμενα προκαλεί κάποια αναστολή εμπορικών αποφάσεων...

Περισσότερα >>>

24-01-06 «Μήλον της Έριδας» το Παρακράτημα για Δακοκτονία!

Η ανάληψη της εκτέλεσης της Δακοκτονίας και προφανώς της διαχείρισης των πιστώσεων που σχετίζονται με αυτή δηλαδή του παρακρατήματος 3% από το σύνολο των ενισχύσεων ελαιόλαδου αλλά και μιας πιθανής επί πλέον στρεμματικής εισφοράς των ελαιοπαραγωγών, φαίνεται ότι αποτελεί αντικείμενο σημαντικών διαφωνιών και το «Μήλον της Έριδας»...

Περισσότερα >>>

20-01-06 Σημαντικές Χρηματοδοτήσεις Ελαιουργικών Οργανώσεων Δυνατότητες και για απλούς Συν/σμους;

Σημαντικές δυνατότητες για χρηματοδότηση ειδικών προγραμμάτων Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων δημιουργούνται με τον νέο Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2080/2005 που δημοσιεύθηκε την 20-12-05. Ο Κανονισμός αυτός στην πράξη προσδιορίζει τις λεπτομέρειες διάθεσης των πιστώσεων που θα συγκεντρωθούν από το Παρακράτημα των επιδοτήσεων που θα γίνεται...

Περισσότερα >>>

19-01-06 Η συγκομιδή παρατείνεται λόγω καιρού αλλά προχωρεί προς το τέλος.

Η συγκομιδή στην Κρήτη την περασμένη βδομάδα πρακτικά σταμάτησε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στις περισσότερες περιοχές και έτσι θα έχουμε κάποια συνολική παράτασή της που θα είναι μικρή η μεγάλη ανάλογα με τον καιρό. Πάντως τα στάδια που βρίσκεται κατά περιοχές ποικίλουν φέτος όπως από την έναρξη της περιόδου...

Περισσότερα >>>

18-01-06 Τιμές: Με πτωτικές τάσεις αλλά αρκετά υψηλές!

Αρκετά υψηλές εξακολουθούν να διατηρούνται οι τιμές παραγωγού για το ελαιόλαδο καίτοι άρχισαν να δείχνουν κάποια σημεία ελαφράς κάμψης τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες περιοχές και βέβαια στην Ισπανία η οποία φέτος τουλάχιστο οδηγεί την κούρσα των τιμών. Έτσι στην Κρήτη την βδομάδα 9-16 Ιανουαρίου, ενώ διατηρήθηκαν σχετικά σταθερές...

Περισσότερα >>>

11-01-06 Συγκρότηση Επιτροπής για το Έτος Ελιάς και Ελαιολάδου 2006

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1625/24/11/2005, ορίστηκε το 2006 ως ‘Έτος Ελαιολάδου και Ελιάς’ και συγκροτήθηκε Επιτροπή προετοιμασίας των δράσεων. Η Επιτροπή αυτή με έγγραφο της καλεί ηδη τους Φορείς που σχετίζονται με την Ελαιοκομία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή, μέχρι 13 Ιανουαρίου 2006, ώστε να...

Περισσότερα >>>

09-01-06 Χαμηλότερη από ότι εκτιμήθηκε η Παγκόσμια Παραγωγή!

Πολύ χαμηλότερη από ότι εκτιμήθηκε φαινεται ότι είναι φέτος η Παραγωγή ελαιολαδου σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από τα στοιχεία που αναφέρονται στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου (ΔΣΕ) διάφοροι Φορείς, Κρατικές Υπηρεσίες, Αγροτικές Οργανώσεις, Βιομηχανίες κ.α , με την πρόοδο της συγκομιδης αρχίζουν να αναθεωρούν προς τα κάτω τις αρχικές...

Περισσότερα >>>

06-01-06 Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η συγκομιδή στην Κρήτη. Καλές οι αποδόσεις και άριστη η ποιότητα

Στην Κρήτη η πορεία της συγκομιδής εξελίσσεται φέτος για πρώτη φορά με ένα ρυθμό τελείως ανομοιόμορφο από περιοχή σε περιοχή. Διαφορές μέχρι και 40 ημερών στην έναρξη, παρατηρήθηκαν από την Δυτική μέχρι την Ανατολική Κρήτη. Ετσι, ενώ σε κάποιες περιοχές (Πλάτανος Κισάμου, Κολυμβάρι, ¨Αστρικας, Θραψανός Ηρακλείου, Πεζά) η συγκομιδή έχει...

Περισσότερα >>>

04-01-06 Έτοιμος ο Κανονισμός για τις Εισαγωγές Ελαιολάδου!Από τον Φεβρουάριο η δυνατότητα εφαρμογής του!

Το ενδεχόμενο εισαγωγών ελαιολάδου από τρίτες χώρες με μειωμένους δασμούς, όχι μόνο δεν έχει αποτραπεί αλλά είναι πλέον από αρκετά πιθανό έως βέβαιο και μάλιστα,μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου!Αυτό συμπεραίνεται από τις δηλώσεις που έχουν γίνει τελευταία από την Επίτροπο κ. Μπόελ αλλά και επιβεβαιώνεται...

Περισσότερα >>>

02-01-06 Απτόητες οι τιμές συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους!Στα 3-4 ευρώ και στις Τρίτες χώρες!

Απτόητες από την αυξημένη προσφορά λόγω έντασης της συγκομιδής αλλά και από τις ειδήσεις για επικείμενες εισαγωγές οι τιμές παραγωγού, συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους φθάνοντας τις 1365 δρχ στην Κρήτη και στις 1415 δρχ στην Ισπανία! Ετσι, το 2006 φέρνει για τους Παραγωγούς ένα δώρο ανέλπιστο, το οποίο θα τους επιτρέψει να αντισταθμίσουν...

Περισσότερα >>>

Αρχείο ελαικομικών νέων